eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN GÜDEK ,”EKMEK ZAMMI KAÇINILMAZ”

BAŞKAN GÜDEK ,”EKMEK ZAMMI KAÇINILMAZ”
23 Haziran 2022 - 0:59

Dünya’da yaşanılan ekonomik kriz ve gıda sorunlarının devam ettiği şu günlerde, geçtiğimiz aylarda ekmeğe gelen zam yeniden gündeme gelmeye başladı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanılan tahıl krizi, ekonomik kriz ve gıda krizinin yaşandığı şu günlerde geçtiğimiz aylarda ekmeğe gelen zam sonrası yeni bir zammın bekleneceği belirtildi. Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, Haziran ayı sonuna doğru Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında 19 ilçenin oda başkanlarının bir araya yeniden gelerek un fiyatlarının artışı doğrultusunda ekmek fiyatlarında yeni bir değişikliğe gidilebileceğini söyledi.

“Toplantı Sonucuna Göre Ekmeğe Bir Zam Gelebilir”

Haziran ayı sonuna doğru bir zam beklentisi veya zam konusunda yapılacak değerlendirme toplantısı sonucuna göre yeni ekmek fiyatlarının belirleneceğini söyleyen Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “Biz bir oda olarak veya bir Ünye’li olarak bu zam ile ilgili konulardan çok sıkıldık. Hepimizin beklentisi artık bir zam gelmeyecekmiş gibi bir tarafa bırakır ve başka konuları konuşuruz diye düşünüyorum. Dünyamızda şu anda gıda ile alakalı epey bir çalkalanma mevcut. Şimdi şu anda bizim ekmek fiyatlarımız 200 gram 3 lira, 350 gramda 5 lira üzerinden fırıncılarımız satışlarını yapıyorlar. Diğer hususlarla alakalı fırıncılar eğer gramajlarda her hangi bir değişiklik yaptıysa bu fırıncıların kendisini bağlar, odamızı bağlamaz. Zam beklentisi ise en son TMO’nun desteklemesi fırınlarla alakalı biraz kısılmış durumda. Tabi buda fiyatlarla alakalı un bazında ve diğer kalemlerde zam olarak yansıyor. Esnaf kardeşlerimizin bize bu hususla alakalı talepleri var. Tahmin ediyorum ki ay sonuna doğru Ordu’da bir toplantı yapılacak. Tabi bu vali beyin katılımıyla 19 ilçenin başkanlarıyla yapılacak bir toplantı olacak. Oradaki neticeye göre bizlerde fırıncı kardeşlerimizi bilgilendireceğiz. Ve onun üzerinden satışlarını sunacaklar” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-