eskort samsun

ÜNYENETHABER

Coşkun Uyardı: Koronadan Sonra Kalp Hastalıkları Arttı

Coşkun Uyardı: Koronadan Sonra Kalp Hastalıkları Arttı
05 Temmuz 2022 - 23:25

Koronavirüs salgını sonrası dünyada ve ülkemizde başlayan kalp rahatsızlıkları ve ölümleri sonrası uyarılarda bulunan Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, vatandaşlara uyarılarda bulunarak mutlaka bir doktora görülmelerini söyledi.

Pandemi nedeniyle korona virüs hastalığına yakalanan veya hastalık geçirmemiş kişilerin mutlaka kalp testi için hastanelere müracaat etmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, kalıcı bir hasarların kalp ve damarlarda sorunlar oluşturduğunu söyledi.

“Korovanirüs İnsanlar Üzerinde Çeşitli Etkiler Bıraktı”

Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun,” Biliyorsunuz pandemi ile beraber yoğun bir sağlık problemi yaşadık. Fakat pandemide etkili olan korona virüsün en önemli özelliği insanların damarları üzerinde yapmış olduğu toksin etkilerdir. Bu etkiler damarın içinde hasarlar meydana getiriyor ve pıhtılaşma oluşturuyor. Bunların neticesinde embolin dediğimiz daha küçük damarların tıkanmasına neden oluyordu. Korona virüsün beklide yapabileceği buydu. Yani kısaca postkovit sendomları yağmaya başladı. Örneği bir beyin damarında embolin meydana gelirse bu felç olarak başlamasına neden oldu. Veya pankreasta meydana gelirse diyabet hastalığınıda tetiklemiş oldu. Şunu kabul etmek gerekir. Koronadan sonra damarsal hastalıklar çıkmaya başladı. Bunun içinde biz korona ikliminde zaman zaman kalp doktorlarına hastalarımızın görünmesini istiyoruz. Koronadan sonra vücudumuzda bir hasar kalıp kalmadığına dikkat etmeliyiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-