eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇİMENTO’NUN ÖLÜMCÜL GÖRÜNTÜLERİNE TEPKİ

ÇİMENTO’NUN ÖLÜMCÜL GÖRÜNTÜLERİNE TEPKİ
05 Temmuz 2022 - 22:58

Ünye’de faaliyet gösteren Oyak çimento tüm uyarılara rağmen çevreye zarar verdiği görüntüler ortaya çıktı.

Çevre halkının tozdan şikayet ettiği ,kapı bacasını açamadığı, evinin önünde oturamadığı, sebze meyve yetiştiremediği bölgede Ünye Çimento yine havaya zehir karışmaya devam ediyor.

Gazetemize ulaşan görüntülerde görüleceği gibi Ünye çimentonun depolama sahasından yükselen klinker zehirli tozları halkın tepkisine neden oldu.

Adeta ölüm saçan bu tozlar sadece işletme sahasında çalışanları değil bölgedeki yaşayan tüm canlıları etkiliyor. Habitata zarar veren zehirli tozların solunmasının çok tehlikeli olduğu biliniyor. Belirli bir süre (miktarına bağlı olarak aylar ya da yıllar) boyunca bu toza sunuk kalınırsa, silikoz* adı verilen bir tip pnömokonyoz* gelişir. Tüberküloz*, akciğer kanseri* ile artrit* gibi otoimmün* hastalıklara da neden oluyor. Bu nedenle çimentonun daha duyarlı ve daha canlı merkezli çalışmasını isteyen bölge halkı durumu yetkililere bizim aracılığımızla bildirmek istediklerini belirttiler.

Daha önceden de bu tür görüntüler sergileyen işletmeye defalarca cezai yaptırımlar uygulanmıştı. Ama son görüntülerde görüldüğü gibi cezaların caydırıcılık sağlanmadı ortaya çıkmış oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-