eskort samsun

ÜNYENETHABER

FEN ADAMLARI BAŞKANINDAN VEFA ÖRNEĞİ

FEN ADAMLARI BAŞKANINDAN VEFA ÖRNEĞİ
01 Ekim 2015 - 0:08

011 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

 images

Ünye Fen Adamları Derneği olarak, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren faaliyet alanlarında en geniş kapsamlı katılım ve en zengin içerikle, üzerimize düşen mesleki, bilimsel ve toplumsal görevleri layıkıyla yerine getirme çabasındayız.

 

Mesleğimizin gelişmesi ile meslektaşlarımızın haklarının korunması yanında, ülke çıkarlarının ve yunus_emre-21-214x300kamu yararının gözetilmesi de temel amaçlarımızdandır. Çok değerli yerel basınımızın ilgi, destek ve katkıları ile bilgilerimizi kamuoyu ile paylaşıyor, basında yer alıyoruz. Bu farklı yorumlara neden olabiliyor. Ancak biz inanıyoruz ki; Halkın yararına kullanılmayan bilgi, unutulmaya yok olmaya mahkumdur. Aldığımız üniversite teknik eğitim sonrasında uzmanlık alanımızda edindiğimiz bilgi ve birikimlerimizi evrensel hukukun, bilimin ve tekniğin ölçütleriyle, halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.

 

Bu duygularla bugün asla yaşlı olarak ifade etmiyoruz, hayat kazanımları ve tecrübeleriyle kendilerinden her fırsatta çok şeyler alacağımız öğreneceğimiz tüm büyüklerimizin  “1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” nü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla, yaşam sevinçlerimizin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

img288Evet; Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir.

Yaşlılarımız, büyüklerimiz dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

 

Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir.

Onlar örfümüz, âdetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden kuracağız.

 

Bugünün anlamında Ünye Fen Adamları Derneği olarak ilçemizde Elektrik Elektronik Mekanik ve benzer Yapı Meslek guruplarında hizmet etmiş olan tüm meslek büyüklerimizden bugün aramızda olmayan hakkın rahmetine kavuşmuş olan meslek büyüklerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

 

1960 ve 70 yıllarından günümüze halen mesleğini icra etmekte olan, doğduğu memleketine ve yaşadığı topluma hizmet eden meslek büyüklerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

İsterdik ki hepsini ayrı ayrı ziyaret edelim, sohbet edelim, tabii bu zaman olarak mümkün olmadı. Bu nedenle tanıdığımız, yaşamımızın vazgeçilmezi elektrikçilik mesleğini icra eden tüm meslek büyüklerimiz adına 1970 yılından bugüne halen hizmetlerine devam eden istihdam sağlayan katma değer sağlayan (Sebahattin Dikici,) meslek büyüğümüzü ziyaret ederken aynı zamanda en yaşlı elektrikçi ile en genç elektrikçi arkadaşımızı bir araya getirdik. İnşallah mesleğe yeni başlayan ile mesleğini icra edeni, mekteplisiyle alaylısını buluşturacağımız bir araya geleceğimiz birlikte olacağımız günler düzenleyeceğiz. Dertleşeceğiz. Bilgilerimizi paylaşacağız. Bizler onların saygın kişilikleri ve mesleki tecrübelerinden faydalanacağız.

 

Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir.

 

“Sanaatkar toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.” M. Kemal Atatürk’ün sözleriyle tüm meslek icra eden, üreten, istihdam sağlayan, insanların yaşamı rahatlıkları için çalışan çabalayan sanatkar insanlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 

 

Musa KIRANLI/ Ünye(Elektrik Elektronik Mekanik v.b. Meslekler Yapı)Fen Adamları Derneği Başkanı

 

8-14-mart-bilim-ve-teknoloji-haftasi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-