eskort samsun

ÜNYENETHABER

Futbol Hakemleri Vali’nin Yanında

Futbol Hakemleri Vali’nin Yanında
02 Ekim 2015 - 8:48

Adsız

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nca bir süre önce atanan Bölge Hakem Kurulu üyesi Cemal Gemici ve Ordu İl Hakem Kurulu üyeleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

            Hakan Gültepe başkanlığındaki Ordu İl Hakem Kurulu üyeleri Aytekik Güler, Dursun Cörüt, Onur Kotan ve Bölge Hakem Kurulu üyesi Cemal Gemici’yi kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni görevlerinin hayırlı olması ve IMG_5458başarı dileğinde bulundu.

             Futbol hakemliğinin zor bir iş olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sizlerin Yunus Emre’nin söylediği gibi sabırlı olması gerekiyor. Sahada futbolcuların, tribünde taraftarların tepkilerine karşı son derece sakin ve soğukkanlı olmanız gerekiyor. Bunu da başarıyorsunuz” dedi.

            Hakemliğin, bir hak ve adaleti uygulama alanı olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Hakem, Arapçada hüküm veren anlamına geliyor. Hakemlik, hak ve adaleti uygulama alanıdır. Sizler de sahada oyun kuraları çerçevesinde kararlar veriyorsunuz. Bazı kararlarınız beğeniliyor, bazı kararlarınız ise beğenilmiyor. Ama sizler en doğru kararı vermek için çaba sarf ediyorsunuz. Verilen yanlış bir karar, takımların kaderini etkileyebiliyor. Onun için hakem, bilgili, donanımlı ve adil olmalı. Böyle olunca hata yapma oranı da az oluyor” diye konuştu.

            Ziyarette, hakemlerin sporun bir parçası olduğunu dile getiren Bölge Hakem Kurulu üyesi Cemal Gemici, “Her spor dalında bir hakeme ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü, karar verecek ve uygulayacak birisinin olması gerekiyor. Dolayısıyla hakemler, sporun bir parçasıdır. Bizler, sahada oyun kurallarını uygulamak ve sporcuların sağlığını korumak üzere görev yapıyoruz. Bu görevimizi de adaletli bir şekilde yapmak için azami gayret ve çabayı gösteriyoruz. Kendimizi müsabakalara hazırlamak için sürekli antrenman ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bizim eğitici yanımız da var. Spora yeni başlayan sporculara, futbol oyun kurallarının ne olduğunu da öğretiyoruz. Kuralları tam anlamıyla bilen sporcular, hakeme karşı daha saygılı davranıyor” şeklinde konuştu.

            Bölge Hakem Kurulu üyesi Cemal Gemici, sporun taban birlikleriyle birlikte Ordu’daki futbol hakemliğini daha üst seviyelere getirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 yunus_emre-21-214x300 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-