eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA KORONA VAKASI ARTMAYA BAŞLADI

ORDU’DA KORONA VAKASI ARTMAYA BAŞLADI
16 Temmuz 2022 - 2:10

Son günlerde koronavirüs yeniden kendini göstermeye başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da vaka sayısı artmaya başladı. Peki bu sayı kaç oldu?

Pandemi nedeniyle dünya 2020 ve 2021 yıllarının büyük çoğunluğunu karantinada geçirdi. Vakaların azalmasıyla normal hayata geri dönüldü ve ülkemizde hastaneler hariç maske yasağı kaldırıldı. Ancak son günlerde koronavirüs yeniden tırnaklarını göstermeye başladı. Vaka sayısının yükselişe geçmesi tedirginliğe neden oldu. Peki bir dönem vaka sayısını tek hanelere düşüren Ordu’da salgının seyri ne durumda?

VAKA SAYIMIZ 300’Ü AŞTI

Ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da vaka sayısı artmaya başladı. Geçtiğimiz hafta günlük 100 olan vaka sayısı şimdilerde 300’ü aştı. Uzmanlar bu yükselişin önümüzdeki günlerde daha da artacağını söylüyor. Kurban Bayramı gibi kalabalık ortamları geride bırakırken vakaların artıracağını belirten uzmanlar, “bu etkiyi önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi. Uzmanlar tarafından özellikle risk gurubunda olan, aşıları eksik olan veya yeni hatırlatma dozları tanımlanan vatandaşların  aşılarını tamamlaması isteniyor. Belirtileri olan vatandaşların ise maske kullanması ve temastan kaçınması tavsiye ediliyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-