eskort samsun

ÜNYENETHABER

BÜYÜKŞEHİR’DEN TÜMSEKLİ YAYA GEÇİDİ UYGULAMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN TÜMSEKLİ YAYA GEÇİDİ UYGULAMASI
22 Temmuz 2022 - 15:24

Ünye Sahil Yolu UNİPORT AVM önünde bulunan yaya geçidi sürücülerle yayaları karşı karşıya getirdi.

Yol üzerinde bulunan ve Atatürk Parkı’na geçişi sağlayan yaya geçidinde yayaların emniyetini sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi tarafından yapılan tümsekli yaya geçidi gündemin konusu oldu.

Tümsekli yaya geçidini kullanan sürücüler yeni uygulamaya tepki gösterirken, yayalar ise yaya geçidinde araçların yavaşlaması nedeniyle daha emniyetli bir geçiş yaptıklarını söyleyerek uygulamadan memnun oldular.

Karayollarına ait yolda Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir uygulama yapamayacağını belirten sürücüler için yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda doğru sanılan bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Yapmış olduğumuz araştırmaya göre, Büyükşehir Belediyesi’nin bu düzenlemesi kendi yetki alanında bulunan yollar üzerinde her türlü düzenleme yapma yetkisi bulunması olduğu ve bu yolun transit yol değil şehir merkezi yolu olduğu bilgisine ulaşıldı.

Görüşlerini aldığımız yetkililer, “bilindiği gibi bu yol transit yol değil, çevre yolu olan yerlerde şehir merkezindeki hatlar Büyükşehir Belediyesine aittir. Otogardan Akçay a olan güzergâhın sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Biz de yayaların, engellilerin, çocuklu ebeveynlerin emniyetini düşünerek istek üzerine böyle bir uygulama yaptık. Buradan geçen sürücüler hızlarını azaltarak daha dikkatli geçmeleri gerekmektedir. Şehir içinde 30 kilometre hızla gitmesi gereken sürücüler için bu tümsek kurallara uymaları için yardımcı olacaktır. Önceliğimiz ister yaya ister motorlu olsun vatandaşlarımızın can güvenliğidir”.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-