eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Eylül Ayından Sonra Ciddi Bir Çıkış Bekliyoruz”

“Eylül Ayından Sonra Ciddi Bir Çıkış Bekliyoruz”
27 Temmuz 2022 - 2:13

Ünye Güneş Kuyumcu ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, altının en güvenli liman olduğunu söyleyerek yatırımcıları daima altına yönlendirmesi çağrısında bulundu.

Özellikle dünya para piyasasında doların artık eskisi gibi rağbet görmeyerek altının daha çok etki ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Bu gün Amerika güçlü olursa dolar güçlü olur, olmazsa dolar güçlü değildir” diyerek altının daima güvenli yatırım amacı olduğunu söyledi. Uzun süredir altının kritik bir aşamada olduğunu ve kritik seviyeyi aşarak altında yükselişin artabileceğini söyleyen Çavuşoğlu, Eylül ayından sonra altında ciddi bir çıkış olacağını vurguladı.

“Eylül Ayından Sonra Ciddi Bir Çıkış Bekliyoruz”

Altın yatırımcılarını uyararak Eylül ayından itibaren yüksek bir çıkış beklendiğini ifade eden Güneş Kuyumcu Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, “Altınla ilgili kritik eşiği aştığımızı söyleyebiliriz. Bayağı zamandır altın 950 ile bin lira bandında dolaşıyordu. Ardından bin liranın üzerine çıktı has bazında altına bakacak olursak. Bilezik ise 900 seviyelerindeydi uzun zamandır. Ama şu anda 930-940 liradan işlem gördüğünü söyleyebiliriz. Bundan sonraki zaman diliminde özellikle Eylül ayından sonra ciddi bir çıkış bekliyoruz. Bunu ise altının onsuna baktığımız zamanda ciddi bir düşüş görüyoruz. 1850-1800 bandından 1750 ile 1700 bandına düştüğümü görebiliriz” dedi.

“Amerika Güçlüyse Dolar Güçlüdür”

Amerika’nın dünya üzerinde yeni bir denge oluşturmaya çalıştığını söyleyen Tuğrul Çavuşoğlu, “Doların dünya bazında gelişmekte olan ülkelerde kendini görüyoruz. Dolar 15-14 seviyelerinden yavaş toparlanarak son altı ayda şu anda 17,90 seviyelerinde ve 18 liradan işlem gördüğünü görüyoruz. Hatta euro ile eşitlendi diyebiliriz. Bununda neticesinde Amerika’nın doları kendi merkezinde toplayıp o güçlü olan Amerika’yı daha güçlü yapma çalışmasıdır. Tabi burada Amerika hep kendisini daha güçlü hissettirme mücadelesidir. Geçen sene Aralık ayında 18 seviyesini gören dolar bir anda 25 lirayı konuşulurken, aksine 10 liraya kadar geriledi. Bu yüzden en güvenilir liman her zaman altındır. Dünyada her zaman karşılığı olan tek şey altındır. Bu gün Amerika güçlüyse dolar güçlüdür ancak değil dolarda güçlü değildir. Şu anda 22 ayar bileziği 930-935 bandında satıyoruz, 900-905 bandında alıyoruz. Çeyreği 1650 bandında satıyoruz, 1600-1620 bandında alıyoruz. Has altını ise 1005-1010 civarında satıyoruz, 995-1000 bandında ise alıyoruz” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-