eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAKAN’DAN FIRINLAR İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

BAKAN’DAN FIRINLAR İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
26 Temmuz 2022 - 15:13

Bakan Murat Kurum,
“FIRINLAR BİNA ALTINDA OLMAMALI “

Ekmek fırınlarının yaydıkları ısı nedeniyle binanın statik yapısına zarar verdiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fırınların müstakil yerlerde olması zorunluluğuna getirilen eleştirilere yönelik, “Depremlere gerekli önlemler hızla alınmaya başlanmıştır. Fırınların özel yapı şekline uygun ve bu amaca tahsisli ayrık nizamlarda açılması öngörülerek, konut sakinleri ve civarında bulunan yapıların da korunması hedeflenmiştir” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekmek üreten fırınların müstakil yerde olma zorunluluğu getirilmesi eleştirilerine, “Depremlere gerekli önlemler hızla alınmaya başlanmıştır. Fırınların özel yapı şekline uygun ve bu amaca tahsisli ayrık nizamlarda açılması öngörülerek, konut sakinleri ve civarında bulunan yapıların da korunması hedeflenmiştir. Çünkü fırınlar, yüksek ısıdan dolayı binanın statik yapısına zarar vermektedir” açıklamasını yaptı.

İşyeri açma yönetmeliğindeki değişikliklerle ekmek üreten fırınların belirli bir büyüklükte olması ve müstakil yerde olma zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Karaduman önergesinde, “Bu zorunluluk ekmek üretiminde tekelleşmeye sebep olmakta ve küçük fırın esnafını mağdur etmektedir. Alışveriş merkezleri zorunluluktan muaf tutulmuştur. Fırınların belirlenen büyüklükte ve müstakil yerde olma zorunluluğu hangi gerekçe ile getirilmiştir? AVM’ler neden bu zorunluluktan muaf tutulmuştur?” eleştirilerinde bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-