eskort samsun

ÜNYENETHABER

Pazar ‘Sinek’ Avlıyor

Pazar ‘Sinek’ Avlıyor
28 Temmuz 2022 - 1:49

Ünye’nin Irmak Sırtında kurulan pazarda esnaf yaşadığı şikayetleri A52 TV mikrofonlarına anlattı. Ünye’de iki yıl önce pazarcıların yerlerinin değişmesi üzerine, ırmak sırtına alınan esnaflar tuvalet, sinek ve pisliklerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz iki yıl önce pazarcıların ırmak sırtına alınmasının ardından sosyal donatıların eksik olması esnafı çileden çıkardı. Tuvalet ihtiyaçların dahi karşılayamayan pazarcı esnafı, tuvaletten gelen sineklerin ürünlerinin üzerine konarak daha da mikroplaştığını söyleyerek denetimlerin ve ilaçlamaların olmadığını ifade etti.

Yıllardır pazarcılık yaparak sineklerden canlarının yandığın ve satışlarını etkilediğini söyleyen pazarcı esnafı Kazım Demir, “Buraya geçici olarak bir tuvalet yapıldı. Oraya kim giderse gitsin içi ve etrafı pislik içinde. Deterjan denen bir şey yok. Ve orası sinek yuvası olmuş. Sinek daha önce bu tarafa gelmiyordu bize zararı yoktu. Geçen sene ilaçlama yapıyorlardı bizi tamamen unuttular ve sinekler etrafımızda cirit atıyor. Sabah sinekler geliyor olduğu gibi gıdalarımızın üzerine konuyor. Bu sineklerden canımız yandı. Bunu her yere atacağız. Oradan tuvaletten gelen sinek buraya geliyor” dedi.

“Biz Üvey Evlat Olduk”

Pazarcı esnaflarının yaşadığı sorunlar nedeniyle ilçe dışından gelenlerin korunduğunu ve kendilerinin üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen Kazım Demir,” Eski Pazar yerimizde malzemelerimizi koruyacak her şeyimiz vardı. Derenin kenarına bizi attılar. Ve biz burada sadece sinek avlıyoruz. Sabah buraya geldiğimde köpüklü suyla burayı yıkadım. Yanımıza sinek ilacı aldım ve sıkıyoruz. Ama bakıldığında çokta etkili olmuyor. Burada bize iki sene önce buradan memnun olunmadığı sürece gereken yapılacak denildi. Ama biz üvey evlat olduk. Kapalı Pazar içerisinde ufak büyük pazarcılar var. Terme’den gelen pazarcılar kapalı yere konuluyor. Bize iyilik yapılacaksa önce biz yapılacak. Burada onlar kapalı pazarda duruyor bizde sinekli yerde duruyoruz. Vatandaş bu sefer oraya gidiyor ve bize hiç kimse gelmiyor. Birde Termeliler buradan çıkarmadılar. Adamlar hem buraya tezgah kuruyor hem de o kapalı alana tezgah kuruyor. Bizim derdimiz ilgisizlik, başka bir derdimiz yok bizim” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-