eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞENTÜRK; “HAKKIMIZI TESLİM ET, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ”

ŞENTÜRK; “HAKKIMIZI TESLİM ET, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ”
27 Temmuz 2022 - 16:15

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, 30 Temmuz’da Ordu’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fındık fiyatı hakkında çağrıda bulunarak; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle fındık üreticimiz adına istirhamımız o dur ki, hakkımızı teslim et, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”
Söz konusu fındık olunca fındığı asla siyasete bulaştırmadıklarını da belirten Başkan Şentürk; “Milli ürünümüz, alın terimiz, emeğimiz geçim kaynağımız fındık üzerinden bugüne kadar asla kirli siyaset yapmadık. Hep yapıcı, çözüm öneren ve hakkın yanında olan İYİ Partinin fındık politikaları da zaten bellidir. Fındık üreticisinin İYİ Parti iktidarında yüzünün güleceğini de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Ordu-Giresun programlarında sözünü verdi. Bizde İYİ Parti olarak sözümüzün yine arkasındayız” diye konuştu.

“KİRLİ BİLGİLERE KULAK ASMASIN”
Fındık maliyetleri konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Başkan Şentürk, şöyle devam etti; “Sayın Cumhurbaşkanı şunu çok iyi bilmelidir. Fındığın bu sene ki maliyeti önceki yıllara göre 4-5 kat artıverdi. Asla yanlış ve kirli bilgilere kulak asmasın.
Gübreydi, mazottu, tırpandı derken bir yıldır üreticinin beli büküldü. Burada vebal altına girmemek için lütfen gerçek rakamlar üzerinden fiyat açıklayın. TMO’nun ve Fiskobirlik’in kulağına iyice asılın ki, üreticide önünü görebilsin. Öyle anlaşılıyor ki, Fiskobirlik’te sizin açıklayacağınız rakamı bekliyor.

“MİLLETİ KURBAN ETMEMEK SİZE DÜŞÜYOR”
Artık bu milleti tekelciye, alivrecilere kurban etmemek size düşüyor. İlgili bakanlığınız ve bağlı kurumlar size nasıl bilgiler verdi. Bilemiyoruz? Eğer şu anda hala TMO’da işlem gören 47 Lira dolaylarında bir rakam aklınızdan geçiyor veya 3-5 kuruş daha ekleriz diyecekseniz bu da üreticiyi kurtarmaz. Sonuçta hakkımızın, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-