eskort samsun

ÜNYENETHABER

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
29 Temmuz 2022 - 0:50

 

Ünye’nin merkezin bulunan Tabakhane Irmağı’nın sahil kesiminde bulunan köprüde tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Ünye Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan Tabakhane Köprüsü, şehrin en merkezi işlek köprülerinden birisi olma özelliği taşırken, köprünün ise eskimiş ve kırılmış korkulukları ise sorumsuzluğun örneğini gösteriyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanılan sel felaketinde Cevizdere Köprüsünün yıkılmasının ardından gündeme gelen “Köprüler Ne Kadar Sağlam” sorusu akıllara bir kez daha getirildi. Turizm kenti olan bir şehrin olası bir afette yaşayabileceği sorunların yeniden gündeme gelmesi ise yetkililerin duyarsızlıklarını bir kez daha göz önüne serdi.

2018 yılında yaşanılan sel felaketinde yıkılan Cevizdere Köprüsü’nün hemen yanında bulunan diğer köprünün yıkılmaması sonrası köprü ayakları, korkuluklar ve mimari projenin ne kadar sağlam olduğu o günlerde yeniden gündeme gelmişti. Aradan geçen 4 yılın ardından ilçenin merkezinde bulunan ve korkuluklarıyla birlikte eskimiş Cevizdere Köprüsü’nün “Önce Can Alacak Sonra Yenisi Yapılacak” söylemi ne kadar yaşanmamış olsa da, köprünün artık bir bakıma girmesi gerektiği halk tarafından da bilinmektedir.

“Neden Bu Korkuluklar Yenilenmedi Anlamış Değiliz”

Yetkililerin köprüleri bakıma almayarak bir türlü önlem alınmadığını belirten sürücüler; “Burası ilçenin merkezinde bulunan bir köprü. Zamanla deforme olmuş ve eskimiş korkulukları tehlike saçıyor. Bu köprünün bir an önce bakıma alınarak yenilenmesi gerekir. Aksi halde olası bir afet durumunda birilerinin mutlaka canı yanacaktır. şeklinde konuştular.

İlçe merkezinde olan ve Karadeniz Devlet Sahil Yolu üzerinde araç trafiğinin yoğun olmasıyla da dikkat çeken köprü, en çok sel olaylarının yaşandığı Tabakhane Deresi’nin üzerinde bulunuyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-