eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sarıkahraman, “Cumhurbaşkanımızın Üreticiyi Memnun Edeceğini Düşünüyorum”

Sarıkahraman, “Cumhurbaşkanımızın Üreticiyi Memnun Edeceğini Düşünüyorum”
29 Temmuz 2022 - 0:51

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretinde fındık fiyatını açıklaması öncesi konuşan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Cumhurbaşkanının iyi bir fiyat vereceğini söyleyerek üreticinin memnun edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyareti kapsamında Cumartesi günü fındık fiyatını açıklaması bekleniyor. Üreticilerin beklentisi doğrultusunda verilecek fiyatın vatandaşları mutlu edeceğini ifade eden Sarıkahraman,” Eğer hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız bizleri biraz ferahlatmak istiyorsa üreticiyi memnun etmek gerekiyor” dedi.

“Piyasa Koşullarına Göre Bir Fındık Artışının Olmasını Bekliyoruz”

Piyasada yaşanılan artışların göz önünde bulundurularak fiyatın verileceğini söyleyen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Fındık fiyatını açıklamak üzere Ordu’ya gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın geliş haberi bizleri de heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanımız Ordu’ya geldiğinde yöre insanın umutla baktığını ve herkesin oraya hevesle gideceğini söylemek isterim. Elbette çok güzel bir fiyat beklentimiz var. Ancak geçen sene verilen taban fiyatında bu bizi memnun etti diyemedik. Geçen yıldan bu yıla mazot, gübre, temel gıda ve tüm ürünlerdeki artışların olması sonucu Sayın Cumhurbaşkanımız buna göre bir fiyat vereceğini düşünüyoruz. O anlamda piyasa koşullarına göre bir fındık artışının olmasını bekliyoruz” dedi.

“Üreticiyi Memnun Edecek Fiyat Bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticiyi memnun edeceği fiyatı vereceğini ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Geçen yıl bu günkü fırından almış olduğumuz ekmek 1 liraydı, 2 liralık ekmek ise bu gün 10 liradan satılıyor. Geçen yıl fındığa verilen taban fiyatı geçen yıl 3,5 litre mazot alıyordu. Bu gün 3 litre mazotun fiyatı 75 lira. Dolayısıyla biz buna eş değer bir fiyat bekliyoruz. Bunun altında verilecek olan fındık fiyatı sadece günü kurtaran evde annelerimizin yapmış olduğu altın gününe benzer. Biz yılda 12 ay bahçeye yatırdığımızı 12 sonra toptan bahçemiz bize geri verir. Alım gücümüz düştü ve daraldı. Dolayısıyla kendi ekseni etrafımızda dolanıp duruyoruz. Eğer hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız bizleri biraz ferahlatmak istiyorsa üreticiyi memnun etmek gerekiyor” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-