eskort samsun

ÜNYENETHABER

TMO’DAN 2 MÜJDELİ AÇIKLAMA

TMO’DAN 2 MÜJDELİ AÇIKLAMA
01 Ağustos 2022 - 12:02

TMO duyurdu, Fındık 52 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu mitinginde yaptığı fındık taban fiyatı açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi bugün yayımladığı açıklama ile Levent Kalite fındığı desteklemeler haricinde 52 TL’den alabileceklerini duyurdu.

Fındık üreticisinin ve Karadeniz halkının merakla beklediği fındık taban fiyatının açıklanmasının ardından TMO resmi sayfasında bir aciklama yayınladı. TMO yaptığı açıklamasında, desteklemeler düşüldükten sonra Giresun kalite fındık 53 TL, Levent kalite fındık 52 TL, sivri kalite fındık için ise 51 TL fiyat alımı olacağını duyurdu.

Giresun Kaliteye 1 TL fark

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü Ordu mitinginde açıkladığı fındık fiyatı sonrasında Giresun kalite fındık için ise yaklaşık 5 TL gibi bir fiyat farkı beklenirken, TMO yaptığı açıklamada bu farkı 1 TL olarak da duyurdu.

Randevular 15 Ağustos’ta

TMO depolarının alım için hazır olduğunu da ifade eden açıklamada tabdevu tarihi ve alım tarihi de açıklandı. Buna göre randevu kayıt sistemi 15 Ağustos’ta başlarken, alımların ise 22 Ağustos’ta başlanması planlanıyor. TMO’nun resmi sitesinden yapılan açıklama da şunlara değinildi;

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-