eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKANSIZ MECLİSTE TABAKHANE KONUŞULDU

BAŞKANSIZ MECLİSTE TABAKHANE KONUŞULDU
02 Ağustos 2022 - 15:24

Ünye Belediyesi 2022 yılı Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Başkanlığını Ünye Belediyesi Meclis Başkanvekili Deniz Benli’nin yaptığı Ağustos ayı meclis toplantısında toplamda 2 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden “Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi No:885/A sayılı 1253 ada 2 parsel üzerinde bulunan yerin

“İçkili Alan Krokisine” ilave yapılması talebi” komisyona sevk edildi.
Gündem maddelerinden ikincisi olan “İmar komisyonuna havale olunan, Denizbükü Mahallesi, 103 ada 13, 14, 22 ve 23 parsellerin bulunduğu alanda Ordu Büyükşehir Belediyesince Onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Kararları doğrultusunda, E:1.50 ve Yençok: 9.50m yapılaşma koşullu Sanayi alanları ve bu alanlara ulaşan 10m en-kesitli imar yolu düzenlenmesi şeklinde hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi” oy birliği ile kabul edildi.

2022 yılı Ağustos ayı meclis toplantısında görüşülen maddelerin ardından söz alan İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı, “Tabakhane Deresi şuanda çok kötü bir vaziyettedir. Burası mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Bu konuyu dikkate almak gerekmektedir” dedi.

Ayrıca Çıraklı, Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Gürel’e, “Tabakhane Deresi kenarında yaklaşık 7-8 adet kamulaştırılacak binamız vardı. Bu konuda herhangi bir gelişme var mıdır?” sorusunu iletti. Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Gürel ise, “Bu bölgede yaklaşık 19 tane kamulaştırılması gereken bina ve 21 tane parselimiz var. Ancak acil olarak 5 tane binanın kamulaştırılması gerekmektedir. Bununla ilgili yazışma ve görülmelerimizi Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile yapmıştık. Geçtiğimiz hafta da Belediye Başkanımız bizzat Ulaştırma Bakanımıza bu konuyu ilettiler. Bakanımız da bu konuyla ilgili bizzat ilgileneceği bilgisini Başkanımıza verdi” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-