eskort samsun

ÜNYENETHABER

PAZAR ESNAFLARI, “BU FİYATLARDAN DAHA İYİSİ OLMAZ”

PAZAR ESNAFLARI, “BU FİYATLARDAN DAHA İYİSİ OLMAZ”
03 Ağustos 2022 - 17:15

Her hafta Çarşamba günü Ünye’nin Tabakhane Deresi kenarında kurulan Çarşamba Pazarında bu hafta da A52 TV/Çakır Medya mikrofonları pazarcı esnafına pazarın durumunu sordu.

Fındığa başlama zamanına sayılı günler kala pazarda geçtiğimiz haftalarda görülen yoğunluk görülmezken, pazarcı esnafları tezgâhlardaki ürünlerin fiyatlarının gayet makul seviyelerde olduğunu ifade etti.

Süt ürünlerinde yaşanan fiyat artışı pazarda hala devam ederken, pazarcı esnafları meyve ve sebze fiyatlarının dip fiyat olduğunu belirtti.

Bu Fiyatlardan Daha İyisi Olmaz

Fiyatların gayet uygun olduğunu söyleyen pazar esnaflarından Ferda Kısbet, “Geçtiğimiz haftalara göre pazardaki ürünlerin fiyatlarında gerileme var ancak vatandaşların cebinde para olmadığından dolayı bu durum pazara da yansıyor. Fındık fiyatının açıklanmasının ardından her şeye daha farklı oldu. Pazardaki fiyatlara hala yüksek diyenler var ancak bu fiyatlardan aşağısı herkese yazık olurdu. Ürün az çıktığı için fiyatlar bu şekilde oluyor. Bu fiyatlardan daha iyi olmaz” dedi.

Fiyatlar Diplerde

Fiyatların daha ucuz olmayacağını belirten pazar esnaflarından Muammer Demirci, “Vatandaşlar şuanda fındık işleriyle uğraşmaktadır. Bugün havanın kötü olmasından dolayı durgunluk var ancak haftaya fındıktan dolayı bu yoğunluk bile olmaz. Fiyatlar ise çok diplerde seyretmektedir. Biber, patlıcan 10 Lira, karpuz 2,5 Lira, kavun 10 Lira ile 20 Lira arası değişiyor, şeftali 7,5 ile 10 Lira arasında, üzüm 10 ile 15 Lira arasında, domates, salatalık 7,5 ile 10 Lira arasında satılmaktadır. Bu fiyatlar çok normal fiyatlardır ve bu şekilde devam eder” dedi.

Bundan Ucuzu Olmaz

Ürünlerin bundan ucuz olmayacağını ifade eden pazar esnaflarından Recep Türedi, “Tezgâhtaki ürünlerin fiyatları çok ucuzdur. Domates, salatalık 7,5 Liraya satılıyor. Bundan ucuzu da olmaz” diye konuştu.

Süt Ürünlerine Yeni Zam

Süt ürünlerindeki zamların devam ettiğini ve fiyatların yüksek olduğunu söyleyen pazar esnaflarından Kazım Demir, “Süt ürünlerinde fiyatlar yüksek durumdadır. Geçen sene ile bu sene arasında %300 fark var. Süt ürünlerine yeni bir zam daha geldi. Peynirin kilosu 69 Lira idi, şimdi 80 Lira oldu. Artık süt ürünlerine zam değil de indirim gelmesi gerekmektedir. Süzme peynir diye kapalı bir ürün var ve bakteri üreterek kanserojen madde olduğu söyleniyor. Bu süzme peynir, beyaz peynir kültürünü öldürdü. Bizde müşterilerimize bu durumu anlatıyoruz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-