eskort samsun

ÜNYENETHABER

Mimarlık Evrensel Bir Meslektir

Mimarlık Evrensel Bir Meslektir
05 Ekim 2015 - 14:38

hh

Ülke genelinde Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan “Dünya Mimarlık Günü” dolayısıyla basın mesajımızdır.

Mimarlık evrensel bir meslek olup, yapı sektörünün de ayrılmaz bir parçasıdır. Mimarlar ise kentleri yaşanabilecek yerler haline dönüştürmeye çalışan insanlardır. Mimar, mühendis ve teknikerler birer bütündür.

Ülke nüfuslarının artışı ve özellikle şehirlerimizdeki hızlı nüfus artışından dolayı günümüzde bina güvenlik teknolojileri önem arz etmektedir. Gelişen teknolojik cihaz ve altyapılar ile orantılı olarak çeşitlilik göstermeye devam etmektedir.

Güvensiz konut koşullarının ortadan kaldırılması, doğal veya insan kaynaklı krizler ve afetlere karşı koyabilecek biçimde kentlerin geliştirilmesi, herkes için ekonomik, sosyal, eğitim ve yaratıcı olanakların geliştirilmesi, tüm bireyler için güvenli ve sağlıklı koşulların sağlanması ve insanlık açısından yaşamsal öneme sahip konularda Planlı ve insan odaklı bir kentleşmenin, uygar kentlerin ve ortamların desteklenmesi ve oluşturulması için hiç durmadan mücadele veren Dünyanın her noktasında insanlık ve gelecek için sanat eseri inşa eden Mimar ve mühendisler ile birlikte asıl işin mutfağında, olmazsa olmaz olan tüm MYO mezunları teknikerleri temsilen  Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği ve Ünye Fen Adamları Derneği olarak; mimarların Mimarlar Günü’nü içten dileklerimizle kutluyoruz.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Ordu’muzu, Ünye’mizi mutlu ve sağlıklı yaşayabileceğimiz çağdaş bir kent arzu ediyoruz.

Farklı ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal gelenek ve yaşam tarzlarına sahip insanların bir arada yaşadığı kentlerimiz, günümüzde dayanışma yerine ayrışmanın mekanı haline getirilmektedir.

Kentler, özellikle başta deprem olmak üzere afetler karşısında sağlıksız, güvensiz yapı stokları ile dolu. Deprem ve Doğal afetlerde kentlerimizin nerdeyse tamamının teknik ve sosyal altyapı yetersizlikleri olduğu görülmektedir.  Bu kabul edilemez süreci durdurmak elimizde. Aklın, bilimin ve uzmanlıkların rehberliğinde kentleri güvenli, sağlıklı, iyi tasarlanmış nitelikli yapılarla ve güçlü şehirsel altyapı sistemleriyle mimarlar mühendisler ve tekniker-teknisyenler olarak bir bütünlük ve uyum içerisinde modern ve güvenli yaşanabilir kentler kuralım.

Geçmişte her türlü imkansızlığa rağmen yapılmış yapıların bir ruhu ve estetiği var. Teknolojik gelişmeler yapılardaki estetiği de ortadan kaldırmaya başladı. Arz-talep ilişkisi bu sektörde de var, bunun için fazla eleştiri getirmemek lazım. Olabildiğince bu kentin estetiğine uygun yapılar oluşturmamız gerekiyor. Dünya ile birlikte Ülkemiz, Ülkemizle birlikte yaşadığımız ilçemiz Ünye’miz sürekli gelişiyor ve büyüyor. Problemlerin çözümünde birlikte hareket etmeliyiz.

Gelin hep birlikte ülkemizdeki meslekler arası barışı sağlamak adına Fen Adamlarının da haklarına sahip çıkalım, gelin hep birlikte Fen Adamlarının da almış oldukları eğitimin karşılığını verelim ve ülke kalkınmasındaki yerlerini alarak üretime katkılarını sağlayalım.

Kentlerimizin, Kıyılarımızın, nehirlerimizin, tarihi dokumuzun, tarım arazilerimizin, plansız yatırımlar yapılarak, yabancı yatırımcıların önünü açarak ve talan edilmesine göz yumarak asla daha iyi bir kente ve daha iyi bir insan yaşamına sahip olamayız.

Daha iyi kentler ve daha iyi yaşamlara sahip olabilmemiz için kuşkusuz daha iyi bir yerel yönetimlerin önemi çoktur.

Marka şehirler, modern ve yaşanılabilir kentler için Birlikte yönetelim, büyük şehir-bütün şehir sloganları ile Merkezi iktidarın da etkisiyle halkın güvenini ve desteğini alan Yerel İktidar, Sayın Başkanımız Ahmet Çamyar ve ekibinin doğru ve adil bir planlama çalışmaları ile başarılara imza atacağına inancımız ve güvenimiz tamdır.

Ülkemizde ve kent ölçeğinde yaşadığımız sorunlar karşısında, kentte yaşayan her bireyin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve her kesimin daha duyarlı olması gerektiği düşüncesiyle herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Musa KIRANLI

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

img288 yunus_emre-21-214x30044

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-