eskort samsun

ÜNYENETHABER

ESNAF SEÇİM BEYANNAMESİNİ BEĞENMEDİ

ESNAF SEÇİM BEYANNAMESİNİ BEĞENMEDİ
06 Ekim 2015 - 15:00

AdsızÜnye’de esnaflar arasında yapmış olduğumuz araştırmalarda  , 1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması doğrultusunda fikir belirttiler.

7 Haziran seçimleri sonucunda hükümet kurulamaması ile başlayan süreçte en çok zarar gören gruplardan birisi olan esnaf, 1 Kasım seçimlerinde aynı olayları yaşamak istemiyor.

Türkiye’nin Kasım’dan sonra bir seçim daha kaldıramayacağını belirten esnaflar, seçimlerde sandıktan tek parti iktidarının çıkmasını umduklarını belirterek. bu yılda işler kötü, fındık maalesef beklentimizi cevaplamadı dediler.Birde buna hükümet kurmada yaşanan kaos eklenince dolar ,euro ve altın aldı başını gitti,esnaf eridi diyerek sözlerine söyle devam ettiler.
. Önümüzdeki seçimlerde tüm esnaflar için en geçerli yol tek parti iktidarıdır. Eğer bu halk tek başına iktidarı veremiyorsa, geçen dönemde muhalefetin yaptığı hataların tekrarlanmasını istemiyoruz. Çünkü bu konuda en fazla zarara uğrayanlar esnaflar olmuştur. Tek başına iktidar olmasa bile partilerin koalisyona hazırlıklı olması gerekiyor. Ama tek başına iktidarın olması biz esnaflar için en ideal olaydır. Bu seçimlerden tek başına iktidara çok yakın bir sonuç çıkacağına inanıyoruz. Umarız öyle de olur.

“TÜRKİYE 3. BİR SEÇİMİ KALDIRAMAZ”
Türkiye’nin üçüncü bir seçimi kaldıramayacağını belirten esnaflar, “Seçimlerden tek başına iktidar kararı çıkmaz, koalisyon kurma çalışmaları da başarısız olursa, Türkiye’nin bugüne kadar olan kazanımlarının da heba olacağına inanıyoruz. Bu senaryoyu hiç düşünmek istemiyoruz. Durum böyle olursa aklımıza gelmeyen daha kötü şeylerde başımıza gelebilir. Bu ülke üçüncü bir seçimi kaldıramaz. Bu kaosların yaşanmaması için 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar temennimiz var. Ama olmuyorsa da iyi bir koalisyon hükümeti kurulup memleketinin önünün açılması gerekiyor” diye konuştular.

“ESNAFA YAKIŞIR BİR SEÇİM BEYANNAMESİ GÖREMEDİM”
Partilerin seçim beyannamelerinde esnaflara yönelik kazanımların olmadığını belirten esnaflar “Tüm partilerin seçim beyannamelerini gördük. Şu ana kadar esnaflara yakışır bir beyanname hiçbirisinden göremedik. Herkes bir asgari ücrettir tutturdu gitti. En taban asgari ücret vaadi bin 300 lira olarak belirlendi. Asgari ücrete zam yapılırken esnafı da düşünmek gerekiyor. Asgari ücret bin 300 lira olduğu zaman SGK ve Bağ-Kur primleri en az 500-600 lira civarında olacak. Esnafın bunu karşılama gücü yok. Asgari ücrete yapılan zam kadar sigorta primlerinin de düşürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde dediğimiz uygulamalar yapılmazsa bizler çalışanlarının primlerini ödeyemeyeceğimiz için işten çıkarmalar yapacağız yada kepenge indiriceğiz. Umarım bir şeyler yaparlarken esnafların da durumunu düşünürler ve gerekli düzenlemeleri yaparlar” dediler.

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-