eskort samsun

ÜNYENETHABER

Pelitliyatak Muhtarı Öztürk “Pelitliyatak Göremediği Hizmeti Bu Dönemde Görmüştür”

Pelitliyatak Muhtarı  Öztürk “Pelitliyatak Göremediği Hizmeti Bu Dönemde Görmüştür”
22 Ağustos 2022 - 1:29

A52 TV ekranlarında A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor moderatörlüğünde izleyicilerle buluşan “Analiz Özel” programının bu haftaki konuğu Pelitliyatak Mahalle Muhtarı Burhan Öztürk oldu.

Coğrafi konumu ve büyüklüğü ile ilçenin önemli mahallelerinden biri olan Pelitliyatak Mahallesi’ndeki gelişmeler, hizmetler ve eksiklikler A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor ve Pelitliyatak Mahalle Muhtarı Burhan Öztürk ile “Analiz Özel” programında konuşuldu.

Pelitliyatak Mahalle Muhtarı Burhan Öztürk konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde oldu;

“Pelitliyatak kapanmadan önce 12 mahalle, 12 muhtar, 1 belediye başkanı ve belediye imkânları ile idare ediliyordu. Şimdi ise muhtar ve azaları ile imkanlar ölçüsünde hizmet vermeye çalışılıyor. Devletimizin belde muhtarlarına kulak verip iyileştirme yapılması gerekmektedir. Muhtarlara hizmet verme noktasında destek verme konusunu bizlerle istişare ederlerse bizler ihtiyaç ve eksiklikleri anlatırız.

“Ufak Dokunuşlar İle Halkımızı Memnun Edebiliriz”

Pelitliyatak, Ünye’ye 55 km. uzaklıkta ve yaklaşık 160 km. iç yol ağı bulunan, OSKİ’ye bağlı olarak bölgenin en büyük tesisi olup 90 km.’ye yakın su şebeke hattı olan bir yerdir. Böyle büyük bir yerde muhtar olarak tabiki zorluklar çekiyoruz. Bu zorlukları gerekli makamlara ulaştırıyoruz ve çözebildiklerimizi çözüyoruz. Kapanan beldelerde bu anlamda sıkıntılar var. Tabiki belde belediye iken yapılamayan büyükşehir getirdiği büyük hizmetlerin yapıldığı hizmetler de var. Ancak bunlar aşılamayacak şeyler değildir. Yetkililer bize kulak verirse ufak dokunuşlarla biz ve halkımız memnun oluruz.

“Pelitliyatak Göremediği Hizmeti Bu Dönemde Görmüştür”

Pelitliyatak’ta 160 km. yolun yaklaşık 50 km. ’si büyükşehirin grup yoludur. Biz bu dönemde Ünye Belediye Başkanımızın çalışmaları ile Pelitliyatak Ana Merkez Dumantepe Akkuş bağlantı yolunun bitirilmesini sağladı. Pelitliyatak göremediği hizmeti bu dönemde görmüştür. Daha sonra Ünye Belediyemiz iki mahallemizi betonlayarak kalıcı bir hizmet sağladı. Geçtiğimiz günlerde de Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındaydık ve sorunlarımızı anlattık. İlerleyen zamanlarda hizmetler devam edecektir.

“Çalcalı vatandaşlarımızın Hayalleri Gerçek Oluyor”

Çalca ve Nurettin bağlantı yolumuz var. Bu yol Çalcalı vatandaşların hayalleriydi ve 40 yıldır yapılmayan bir yoldu. Şuanda mahallede genişletme çalışmasına başladık. İhalesi yapıldı, malzemesi hazır. İnşallah ilerleyen günlerde bu yolu büyükşehir belediyemizin desteğiyle asfaltına kavuşturacağız. Belediyemizle birlikte de Kurtboğaz ve Koçcuvaz güzergâhında bir iyileştirme ve Körfez Mahallemizde betonlanma noktasında çalışmalar yapacağız.  Biz geç kalınmış hizmetleri vatandaşa götürmek için çabalıyoruz.

“3,5 Yıl Önce Kimsenin İnanmayacağı Hizmetler Yapıldı”

Pelitliyatak’ın çok sıkıntılı yerleri var. Bu zamanda at ve eşek ile pazar malzemesi götürülen yerler de var. Fakat biz devletimizin ve belediyemizin gücünü biliyoruz. Bundan 3 buçuk yıl önce Pelitliyatak’a sıcak asfalt yapılacak, mahallelere beton yollar olacak, her gün aile hekimi gelecek, kapalı spor salonu olacak denseydi kimse inanmazdı. Ancak bu hizmetler yapıldı. Halkımızın hiç şüphesi olmasın ki onların görmediği konuları ben bütün makamlara ulaştırıyorum. Ben vatandaşlarla birlikte sorunlarımızı konuşmak bu sorunlara çözüm yolları bulmak istiyorum.

“Pelitliyatak’ın Liseye İhtiyacı Var”

Şuanda Pelitliyatak’ın nüfusu 2 binin üzerindedir. Ünye’de 5 binin üzerinde Pelitliyataklı var diye biliyoruz. Bunun yanında Rize’de, İstanbul’da da çok sayıda Pelitliyataklı var. Pelitliyatak bölgenin devasa mahallelerindendir. İnşallah da Pelitliyatak yapılacak hizmetlerle bölgenin yükselen değeri olacaktır. Şuanda Pelitliyatak’a yapılacak bir lise göçü önleyebilecektir. Pelitliyatak’a en yakın lise Akkuş veya İlküvez’dedir. Aileler çocuğunun eğitimi için göç etmektedir. Eğer bir lisemiz olursa bu göç vermeyi sonlandırabiliriz. Yetkililerden ricam Pelitliyatak’a bir lise yapılmasıdır. Bu çalışma hem Pelitliyatak’ı hem de çevresini kurtaracaktır.

“112 Merkezi ve Karakol İhtiyacı Yaşıyoruz”

Pelitliyatak’ta biz geldiğimizde aile hekimi yoktu, haftada iki gün gelip gidiyordu. Aile hekimliği için bin beş yüzlü rakamlar ifade edildi ancak biz binin altındaydık. Biz 905 sayısı ile Pelitliyatak’a aile hekimi gelmesine vesile olduk. Şuanda Pelitliyatak Aile Hekimliğine kayıtlı kişi sayısı 1500’dür. Ayrıca merkezde bir yere 112 merkezi kurulmasını istiyoruz. Geniş bir yol ağımız olduğundan dolayı en yakın 112 Akkuş’tan geliyor. Eğer merkezimizde bir alana kurulursa güzel bir hizmet olur. Ayrıca Pelitliyatak’ta karakol olmamasının dezavantajlarını yaşıyoruz. Bölgemizde karakol kurulması için müsait yerlerimiz vardır. Yetkililer bu konuları yerinde incelerlerse bölgemizin ihtiyaçlarını göreceklerdir.

“Kapalı Spor Salonumuz Faaliyete Geçti”

Biz Pelitliyatak gençlerimizin spor yapabileceği, vatandaşlarımızın kapalı yerlerde toplandıkları kapalı bir spor salonuna ihtiyacımız var dediğimizde Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız bize söz vererek bu salonu yapalım dediler. Şuan itibariyle spor salonumuz yapıldı ve bize devredildi. Artık vatandaşlarımızın sporunu yapacağı, düğününü yapacağı bir kapalı spor salonu hizmetine kavuştuk. Ben vatandaşlarım adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“Eğitim Hizmeti İle Göçü Önleyebiliriz”

Ben Pelitliyatak’ın nelere layık olduğunu çok iyi biliyorum. Devletimizin imkanlara göre istekte bulunuyorum. Pelitliyatak’ın eğitim sorununu çözdüğünüzde o bölgenin insanının orada tutacak daha sonra yatırımlar gelecektir. Bazı şeyler sırayla olur. En büyük göç verme nedenimiz eğitimdir. Lisemizin olmaması bize göç verdiriyor. Köyde yaşamak isteyen vatandaşlarımız korkmadan köyüne gelebilir. Her türlü harici gelir elde edilebilir”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-