eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ağaoğlu “VATANDAŞIN BOŞ TENCERESİNDE,  İKTİDARINIZIN SUYU KAYNIYOR”

Ağaoğlu “VATANDAŞIN BOŞ TENCERESİNDE,  İKTİDARINIZIN SUYU KAYNIYOR”
18 Ağustos 2022 - 12:43

 

 

“FINDIĞIN FİYATINI ORDU PLAKASI(52) ÜZERİNDEN AÇIKLAYAN İKTİDAR…

KIRŞEHİR(40)PLAKASI ÜZERİNDEN ALIM YAPAN PİYASALAR…”

 

İyi Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 

“Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak bir tarzda,bilimsel çalışmadan uzak bir beyanla,fındığın fiyatının oldu bittiye getirilerek açıklanmasının öncesinde,üretici diye bahsedilen ve sonradan AKP’nin ilçe yönetiminde görevli olduğu anlaşılan kadının Erdoğan’ın “Fındık kaç para olmalı?”sorusuna  “ordu plakası olsa iyi olur”cevabı vermesi Erdoğan’ı güldürmüş ama üreticiyi küstürmüştür.

 

FINDIK ÜRETİCİSİ KAN AĞLIYOR,ÜLKEYİ YÖNETEN İRADE MAHSÜLÜN KADERİYLE OYNUYOR.

 

İktidarın,Ordunun plaka numarası(52)üzerinden fındığın taban fiyatını açıklanmasıyla,üretici daha mahsülünü harmana indirmeden serbest piyasada fındığın alım fiyatı Kırşehir(40)plakası üzerinden işlem görmeye başladı bile.

Hasatın başlamasıyla,bahçeden fındığını kurtarma telaşı içinde olan üretici,bir yandan amele bulma sıkıntısı yaşarken diğer yandanda fındığını daldan kurtarma çabası içindedir.

 

Ordu Büyükşehir belediyesi üreticinin yeşil kabuklu fındığını kurutma ve patoza verme işlemini şehir merkezinde yapmalarını engellemek için üreticinin merkezdeki  22  mahalleye girmelerini yasakladı.

 

“BU NE PEHRİZ,BU NE LAHANA TURŞUSU…”

 

Bu sene ilk defa uygulanan bu yöntemle belediye işi yine oldu bittiye getirmiş her zamanki gibi ben yaptım oldu zihniyetiyle hareket etmiştir.

 

Yine Ordu büyük şehir belediyesinin geçensene uygulamaya koyduğu “fındık dalda,aklın işçide kalmasın”projesiyle üreticinin her zaman destekçisi olduğunu söyleyen aynı belediye,bu uygulamayla fındığını daldan kurtaran üreticiyi orta yerde  çaresiz bırakmıştır.

 

Kriz çıkarma konusunda üzerine söz söyleyemeyeceğimiz iktidar partisinin yarattığı her krizin çözümü noktasında olmadığı da ortadadır.

 

Erdoğanın fındık taban fiyatını beklenen rakamın altında açıklamasının ardından,Ordu büyük şehir Belediyesi bu sene ilk defa uygulamaya koyduğu bu yasakla üreticinin şartlarını dahada zorlaştırmakta ve üreticinin  mağduriyet üzerine mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır.

 

Fındığa fiyatı değerinde vermediniz,

bari üreticinin şartlarını iyileştiriniz.

 

ÇÖZÜM YOK! SORUN ÇOK! SORUNU ÇÖZECEK İRADE YOK!

 

Her defasında,milli iradenin temsilcisi olduklarını söyleyen iktidar sahipleri ne hikmetse milletin aşı,işi ve geçim derdi söz konusu olduğunda,sorunları makaraya sarmakta ve çözüm noktasında havanda sürekli su dövmektedir.

 

iktidar blimden ve akılcı çözümden çok uzakta uygulamalarla vatandaşın şartlarını her defasında dahada zorlaştırmaktadır.

 

VATANDAŞIN BOŞ TENCERESİNDE,  İKTİDARINIZIN SUYU KAYNIYOR.

 

Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır diyen maliye bakanı,TÜİK in açıkladığı %80  enflasyon oranı karşısında”sokağa en rahat kendilerinin çıkabileceğini” söylemişti.

Halbuki çarşıda pazarda vatandaşın hissettiği enflasyon açıklanan rakamında çok çok üzerindedir.

Bu durum karşısında iktidarın ekonomik sıkıntıları görmezden geldiği ortadadır.

Bakanın gözlerindeki ışıltının ekonomiye nasıl bir katkısı var bilinmez ama vatandaşın tenceresinin boş olduğu ortadadır.

Boş tencereninse götüremeyeceği iktidar olmamıştır.” Dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-