eskort samsun

ÜNYENETHABER

İCRALIK BORCU OLANA GÜZEL HABER!

İCRALIK BORCU OLANA GÜZEL HABER!
25 Ağustos 2022 - 12:01

Elektrik, su, doğal gaz, telefon borcunu devlet ödeyecek, 6 milyon kişi yararlanacak

Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. Borcu olan dar gelirli vatandaşları kapsıyor. Elektrik, su, doğal gaz ve diğer bazı temel ihtiyaçlara ait ödenmemiş borcu bulunan vatandaşlar için hükümet harekete geçti. Borcu nedeniyle hacizlik olan vatandaşlar için destek paketi açıklandı. Paketin detayları belli oldu.

Hükümet dar gelirlinin icra ve haciz sorununu çözmek için yeni bir paket hazırladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Dar gelirlinin icralık borçları tasfiye edilecek, dar gelirliyi destekleyeceğiz.” dedi.

​Uzun zamandır üzerinde çalışılan dar gelirlilere yönelik destek paketinde sona gelindi. Kabinede de değerlendirilen icra ve haciz sorunlarını çözecek paketin ayrıntıları belli oldu.

6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek.

5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 lira değerindeki icra takibinde bulunan borcunu devlet üstlenecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-