eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Uslu”Fındık Ülkenin Milli Üründür”

Başkan Uslu”Fındık Ülkenin Milli Üründür”
14 Ekim 2015 - 1:06

piyasada-findik-azaldi-talep-cok-fiyat-daha-d-7308648_x_oÜnye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, “Biz fındık ürününün geçici sahipleriyiz. Fındık ülkenin ürünü ve milli bir üründür. Buna kimsenin zarar vermeye, çürütmeye hakkı yoktur” dedi.

Uslu yaptığı açıklamada, bu yıl sezonun geç başlaması, hasat dönemi sonlarında hava şartlarının olumsuz gitmesi, üreticinin fındığını harmanda iyi kurutmaması gibi etkenler nedeniyle fındığın tam kurutulmadan piyasaya indirildiğini, bu nedenle de çürük ve bozuk fındığın piyasaya girdiğini savundu. Bu yıl fındık piyasasında en fazla yaşanılan sorunun çürük olduğunu belirten Uslu, “Özellikle son gelen fındıklarda bu durumla karşılaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Uslu, fındık mahsulünde meydana gelen çürük ve bozulma nedeniyle işçiliğin de arttığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “”Bu yıl okulların geç açılması, insanların bahçede fazla kalması ve hasat zamanında fabrikaların çalışmaya başlamasından dolayı fabrikalar işçi sıkıntısı yaşamaya başladılar ve bu sıkıntı halen devam ediyor. Aynı işçi ile 2-3 veya 5 vagon iş çıkaracak olan fabrikada bugün yarı yarıya bir iş kaybına uğruyor. Fındık fabrikalarında iş kaybının sebebi fındıkta bu yıl yaşanan kalitesizlik ve çürüktür.

Biz fındık ürününün geçici sahipleriyiz. Fındık ülkenin ürünü ve milli bir üründür. Buna kimsenin zarar vermeye, çürütmeye hakkı yoktur.” Uslu, Ünye Ticaret Borsası’ndan geçen fındık fiyatının brüt 11,50 lira olduğunu, randımana ve kaliteye göre piyasada fiyatın 11,70 liraya kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi.

yunus_emre-21-214x30044 img288

kaynak AA

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-