eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Satranç Sokakta Etkinliği Düzenlendi

Ünye’de Satranç Sokakta Etkinliği Düzenlendi
15 Eylül 2022 - 0:52

Türkiye’nin dört bir köşesinde 8 yıldır devam eden “Sokakta Satranç var” etkinliği bu yılda Ünye’de yetenekli öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 8 yıl önce başlatılan “Sokakta Satranç var” etkinlikleri kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanında öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla program gerçekleştirildi.

Ünye Çelikler Spor Kulübü Derneği önderliğinde farklı yaş gurupları kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda öğrenciler bilgi ve zekalarını konuşturdu. Sessizce çam ağacının altında düzenlenen etkinlik, çevredekilerin de büyük beğenisini kazandı.

Sokakta satranç var etkinlik kapsamında düzenlenen etkilik hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ünye Çelikler Spor Kulübü Derneği Başkanı Fahri Karbuz, “ “Sokakta Satranç var” etkinliği Türkiye’de sekiz yıldır yapılıyor. İlçemizde aktif olan tek Satranç Kulübü olan Ünye Çelikler Satranç Kulübü olarak biz de nu etkinliği Ünye Cumhuriyet Meydanında, ilçemizin simgelerinden biri olan çınar altında gerçekleştirdik. İstedik ki Türkiye Satranç Federasyonu etkinlik resimlerini yayınladığinda;  Ünye’nin bu bölgesiyle tanınır hale gelsin. Etkinliğe 20 sporcumuz velileriyle beraber katıldı. Ünye’nin meydanında bizleri satranç oynarken gören insanlara “bu şehir satranç oyuncuları ve velileriyle de kendini gösteriyor” mesajını vermek istedik.  Çünkü geçen yıldan beri Ordu’da hep yapılan 29 Ekim, Ünye Belediyesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz Yeşilay Haftası, 23 Nisan, 19 Mayıs Satranç turnuvalarını Ünye’de kulübümüzün de destekleriyle İlçe Satranç Temsilcimiz Veysel Sadan yönetiminde gerçekleştirdik. Yaş Grupları İl Satranç Turnuvasını bu sene Aralık ayında Ünye’de gerçekleştireceğiz. Bütün bunları turnuva malzemelerinin temininde bize yardımcı olan Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar ve sporcularımızın ailelerinin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Hepsine eleştirel düşünebilen yeni nesiller yetiştirme konusunda bize desteklerinden dolayı minnettar olduğumuzu da özellikle belirtmek istiyorum. Ünye olarak her geçen gün ülkemizde satrancın gelişimine daha çok katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bu gibi etkinliklerin farklı bölgelerde ilçe genelinde devam edileceği bildirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-