eskort samsun

ÜNYENETHABER

Birileri Üreticinin Ve Vatandaşın Hakkını Cebine İndiriyor

Birileri Üreticinin Ve Vatandaşın Hakkını Cebine İndiriyor
21 Eylül 2022 - 23:15

A52 TV’nin her hafta merakla beklenilen programlarından biri olan ve A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor ile İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın yorumlarıyla gerçekleştirilen “Net Bakış” programında bu hafta da gündem değerlendirildi.

TOKİ Konut Projesi, fındık fiyatı konuları ve siyasetin nabzının tutulduğu programda İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı şu açıklamalarda bulundu;

Enflasyon Rakamları Gerçekçi Olması Gerekmektedir

Konut projesi, Türkiye’de ekonomi olarak geliri düşük olan vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilerimize, askeri ücretliye güzel bir projedir. Bugün itibariyle 2+1 dairenin 2000 küsür TL 3+1 dairenin 3000 küsür TL ödemesi bahsediliyor. Fiyatlardaki artışları ise memur maaşlarıyla orantılı olacağı söyleniyor ki enflasyon fiyatı üzerinden artış sağlanıyor. Güzel bir proje adımı atıldı ama çok sağlıklı olacak gibi değil. Çok sayıda başvuru var. En önemli nokta ise TOKİ arazileri nerede ve bu konutlar nereye yapılacak? Ünye’de yaklaşık 300 konut, Ordu’da 1100 konut, Fatsa’da 200 konut, bu konutlar alanlarını nerede oluşturacaklar. Enflasyona bağlı olarak artış sağlanacak. Enflasyon rakamları gerçekçi olması gerekmektedir. Sokaktaki enflasyon %150, gösterilen enflasyon %80 ise, vatandaş %80 artışa göre ödeme yaparken sokaktaki enflasyona parası yetecek midir?

Birileri Üreticinin Ve Vatandaşın Hakkını Cebine İndiriyor

İnsanların Eylül ayında masrafları okulların açılmasından dolayı çok fazla oluyor. İnsanlar da buna istinaden fındığı güzel bir fiyattan satıp çocukları için yatırım yapmak istiyordu. Ancak birileri üreticinin ve vatandaşın hakkını cebine indiriyor. Eğer fındık piyasası yıllardır Türkiye’nin elinde değil de bir şahsın, bir şirketin eline verilirse orası istediği fiyattan piyasa oluşturur ve istediği fiyattan fındık alır. Devlet olarak buna baştan itibaren müdahale etmek gerekliydi. Ferrero fındık fiyatını geç açıkladı. Geçen hafta Ferrero da 48+1 Liradan fındık alacağını açıkladı ve kota koydu. Kotayı birebir alışveriş yaptığı insanlar üzerinden ve fabrika düzeyindekilere iki vagon alırım dedi. Böyle olunca serbest piyasada fındığı elinde tutanlar buna uyamadığı için fındık 43-44 Lira civarlarında seyrediyor. Metin Bey iki dönemdir milletvekilidir. Bu bölgenin geçim kaynağı fındıktır ve emekçinin hakkını birilerinin cebine koydurtmamak için başta adımlar atması gerekiyordu. Şuanda Türkiye’de lisanslı depoculuk yok ve insanlar bu fındığı nerede tutacaktır. Bu söylemleri başta yapması gerekmekteydi. Fındık gibi ithal girdisi olmayan bir ürünün karar hakkı maalesef yabancı birinin dilindedir. Seçim yaklaştıkça Metin Bey bunları söyler. Biz fındığa 4 Dolar olarak değer verilmesini planladık yani 74 Lira oluyor. Bugün 2,80 Dolar bile gelmiyor.

Neden Sessizsiniz?

Biz yıllardır üniversite hayali yaşadık. Üniversite de geçen yılsonu itibariyle Türk Hava Kurumu ve Orman İşletmesiyle yapılan anlaşma ile bitiyordu. Temel atıldı. Oranın demirleri çürüyor.  Koskoca Ünye’yi sadece bir fakülteye mahkûm etmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Siyasiler, vatandaşlar, bütün partiler neden bu duruma sessiz kalıyor? Ünye’ye, Fatsa’ya farklı fakülteler yakışmaz mıdır? Bütün fakülteler Ordu merkezde mi olacak? Ünye Akkuş Niksar yolu çok önemli ve etkin bir yoldur. Biz bunları söylerken bir şeyler isterken vatandaşlarımızı düşünüyoruz.

HDP İle Hiçbir İlişkimiz Yoktur

Gürsel Tekin Bey tecrübeli bir siyasetçidir. Kendisinin söylemi doğru değildir. Biz İyi Parti olarak kimseye ipotek haline gelmeyiz. Biz, HDP’nin üst kademesi PKK’nın uzantısıdır diyoruz. HDP’ye oy veren vatandaşlarımıza saygı duyuyoruz. Biz Kürt vatandaşlarımızı HDP’nin üst kademesindeki bazı insanlar olarak görmüyoruz. Biz İyi Parti olarak vatanını milletini seven, bayraktan, ezandan sıkıntısı olmayan herkesin oyuna talibiz. HDP’nin ittifakları bizi ilgilendiren bir konu değildir. Kimsenin bizi HDP ile neden beraber değiliz diye eleştiremez. Biz siyaset uğruna değerlerimizden taviz vermeyiz. 6’lı masa bugünkü başkanlık sisteminin tutmadığı için kurulmuştur. Bu yapının böyle gitmeyeceği için güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için kuruldu. Bunun için de toplumun beklentilerine cevap verecek bir aday üzerine uzlaşmaya çalışılıyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-