eskort samsun

ÜNYENETHABER

OBBKT ‘De Yeni Sezon İçin Perde Açılıyor

OBBKT ‘De Yeni Sezon İçin Perde Açılıyor
12 Ekim 2015 - 0:08

obbkt_de_yeni_sezon_icin_perde_aciliyor_h19565Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) 2015-2016 tiyatro sezonunda perdelerini yetişkin ve çocuk oyunu olmak üzere 2 ayrı oyunla açıyor.

OBBKT, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in fikir sancılarını nakış nakış işlediği, vesveselerine cevaplar verdiği, ruhunuimg28837  bir kadavra gibi tezgâha yatırıp ona yeniden can verdiği bir yüzleşme olarak bilinen “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunuyla perdelerini açıyor. Oyunun yönetmenliğini ise Cemil Gündüz yapıyor. 13 Ekim tarihinden itibaren her salı ve cuma günleri saat 20.00’de sahnelenecek olan “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunun konusu şöyle: Oyunun baş aktörü Hüsrev, başarılı ve tanınan bir yazardır. Dostu aktör Mansur’un da oynadığı “Ölüm Korkusu” adlı piyesi sahnelenmiş ve tüm basın gözlerini eserin yazarı Hüsrev’in özel hayatına dikmiştir. Artık eserden ziyade yazarın özel hayatı ile yazılan arasındaki bağlantı merak edilmektedir. Çünkü yazar birdenbire kendisini eserinin içinde bulmuş ve adeta yazdığını yaşamaya başlamıştır. Tıpkı oyundaki gibi elinden çıkan bir kaza sonucu bir cana kıymıştır. Bu içinden çıkılmaz durumdan farklı menfaatler edinmek isteyenlerin kuşattığı bir atmosferde yaşamak Hüsrev’e artık ağır gelmektedir. Aklının derinliklerindeki sorular, dilinden dökülürken yaradılışa ve insani fıtratın ebedilik arzusuna dair korkuları yakarışlara dönüşür. Oyunda A.Rıfat Çol, Mürüvvet Aydın, Duygu Başara, Cemil Gündüz, Bülent Öztürk, Yeliz Varol, Hikmet Altan, Ali Kemal Tandoğan, Murat Güneytepe, Nilsu Namlı ve Bülent Reisoğlu rolleri paylaşırken; teknik bölümde ışık tasarım Zafer Bozdağ, ışık kumanda İmdat Akyıldız, ses-efekt Murat Türkmen, dekor tasarım Murat Çavuş ve dekor uygulamada da Cemal Arslan görev alıyor.

yunus_emre-21-214x3004417YENİ ÇOCUK OYUNU: “KORKULUĞUN TÜRKÜSÜ” Yeni sezonda küçük seyircilerini de unutmayan OBBKT, sezonun ilk oyunu olan “Korkuluğun Türküsü” adlı çocuk oyunuyla 14 Ekim tarihinden itibaren her çarşamba günü seyircilerin huzurunda olacak. Erhan Özçelik’in kaleme aldığı Zafer Bozdağ’ın yönettiği “Korkuluğun Türküsü” adlı oyunun ise içeriği şöyle: Çiftçi, ektiği buğdayları korumayı bilmemekte; kuşlar, bütün buğdayları toplayıp midesine indirmektedir. Çiftçi ekmeksiz kalınca komşusuna muhtaç olmaktadır. Komşusu çiftçiye tarlasına bir korkuluk dikmesini önerir ve oyun korkuluğun ekinlere sahip çıkmasıyla eğlenceli bir biçimde devam eder. Oyunun gölge kukla tekniği ile sahnelenmesi ve müzikal olması özelliğiyle ilgi çekmesi bekleniyor. Oyunda; Yönetmen Yardımcısı Bülent Reisoğlu, Murat Güneytepe, Nilsu Namlı, Cemal Arslan, Türker Büyük rol alırken; dekor Murat Çavuş’a, müzik Zafer Bozdağ’a ve efekt Murat Türkmen’e ait.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-