eskort samsun

ÜNYENETHABER

KIŞ ÇETİN GEÇECEK, VATANDAŞLAR KAPALI PAZAR İSTİYOR

KIŞ ÇETİN GEÇECEK, VATANDAŞLAR KAPALI PAZAR İSTİYOR
21 Eylül 2022 - 16:39

Her Çarşamba günü kurulan halk pazarında, kış ayının yaklaşmasıyla beraber pazarcı esnafları kapalı Pazar ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Ünye’de ırmak sırtında her Çarşamba günü kurulan ve halka hitap eden pazarda, vatandaşların kapalı Pazar ihtiyaçları gün geçerek artıyor. Özellikle yağmurlu havlarda zor şartlar altında pazarcılık yaptıklarını ifade eden esnaflar, kışın yaklaşmasıyla zorluklar yaşayacaklarını ifade ettiler.

Pazarda yeni zamların olması ve kış ayının gelmesiyle alışverişin azalabileceğini ifade eden  Erdem Arar, “Pazarda bu günkü yağmurdan dolayı biraz düşük gidiyor. Alım gücü insanlarımızı da etkilemektedir. Geçen hafta patatesin fiyatı 5 lira iken bu hafta 6,5 liradan satılmaya başlantı.Kışın gelmesinin mutlaka fiyatlarda etkisi olacaktır. Çünkü her sene kış ayında mutlaka zamlanmalar olur” dedi.

Kışın zor şartlar altında geçeceğini ifade eden bir başka pazarcı esnafı Ferda Kısbet, “Pazarın durumu şu anda kritik durumdadır. Yağmurun olması ister istemez bizi etkiliyor. Kapalı Pazar tabi ki farklı bir şey. Yağmur bizi bayağı etkiledi. Kışın gelmesiyle zamlar mutlaka gelecektir. 20 liraya aldığımız biberi şimdi yine 20 liraya satıyoruz. Temennimiz düzelmesini istiyoruz. Ama kış zorlu geçecek diyebiliriz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-