eskort samsun

ÜNYENETHABER

Altını ve Dövizi Olanlar Dikkat: “Yeni Yıl Sonrası Yüksek Bir Hareket Bekliyor”

Altını ve Dövizi Olanlar Dikkat: “Yeni Yıl Sonrası Yüksek Bir Hareket Bekliyor”
23 Eylül 2022 - 0:38

 

Uluslar arası para piyasasındaki şok dalgalanmalardan kaynaklı yatırımcılara çeşitli uyarılarda bulunan Güneş Kuyumcu Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, yeni bir dalgalanmanın beklendiğine işaret etti.

Ünye’de faaliyetlerini yürüten Güneş Kuyumcu sahiplerinden Tuğrul Çavuşoğlu, elinde altını ve dövizi bulunduranlara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle altın ve döviz yatırımcılarının ellerinde bulundurdukları döviz ve altınlarına yönelik yıl başından itibaren sürpriz hareketlenmelerin olacağını söyleyen Çavuşoğlu, sakin seyreden mevcut piyasanın sürpriz bir hareketlenmelerde yatırımcılarını sevindireceğini ifade etti.

“Altı Aydır Sakinliğini Koruyan Altının Sürpriz Çıkışlarını Göreceğiz”

2022 yılının son ikinci altı ayında altın ve dövizde bir sakinliğin yaşanmasıyla birlikte yeni bir hareketliliğin olacağına dikkat çeken Tuğrul Çavuşoğlu, “Eylül ayı her zaman altın için fırsat ayıdır. Fındığını satan altınını alsın dediğimizde alında bunu kastetmiş oluyoruz. Eylül ayında aynı zamanda altının bir gevşemesi söz konusu oluyor. Ve bu toparlanmayı Ekim, Kasım, aralık ayları içerisinde mutlaka yapıp ciddi bir çıkış olarak yıl sonuna doğru bin 200 ile bin 300 arasında 24 ayar has altının olacağını söyledik. Ben bu altının yine söylediğimiz gibi üzerine 120-130 koyacağını ifade ederek yıl başından itibaren yükselişe geçeceğini tekrarlamak istiyorum. Altının şu an düşüş sebebi ise ülkeler arasındaki kaotik durumun biraz daha normal seviyelere inmesidir. Aynı zamanda merkez bankalarının faiz artırımlarının olmasıdır. Geçtiğimiz gün Amerikan Merkez Bankası 0,75 faiz artırımı yaparak faiz 3,25’e çıktı. Buda altını bin liradan, bin 20 liralık bir seviyeye çıkardı. Şimdi baktığımızda altın yeniden bin liradan işlem görmüş durumdadır. Çünkü altın altı aydır aynı seviyede olduğu için bundan sonra yeni bir yükseliş beklemekteyiz” dedi.

“Piyasada Döviz Sakinliğini Korusa da Her Zaman Yükselişine Devam Eder”

Mevcut piyasada döviz yatırımcılarının sakinliği yaşadığını ve sürpriz yükselişlerin başlanacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Artık piyasada sepet dediğimiz bir sistem var. Yarı gümüş almak, yarı altın ve döviz almaktır. Ama biz her zaman altının güvenilir ve dövizin güvenilmez olduğunu söyledik. Ama uluslar arası piyasada baktığımızda döviz her zaman yükselişine yinede devam eder. Geçen sene dolarda bir düşüş oldu ve ardından yeniden yükselişe geçti. Belki yılsonuna kadar doların 20 lira seviyesine kadar çıkarak hatta geçebileceğini ifade etmek isterim. Burada ithalat ihracat dengesini sağladığımızda aslında doların geri vites yapacağını söyleyebiliriz. Aslında olay üretim, ihracat dengesi sağlandığı zamanda dövizde düşüşlerin olacağını söylemek isterim” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-