eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Bir Garip Lojman Kavgası

Ünye’de Bir Garip Lojman Kavgası
26 Eylül 2022 - 0:29

: Yer Sahibi Tapum Var Diyor, Mahalleli İse Biz Yaptık Diyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan Hasan Erçilingir, yıllar önce iddiaya göre babasının bağış yaptığı söylenilen araziye yapılan lojmanın kendisinin tapulu malı olduğunu söyleyerek araziye sahip çıktı. Aradan geçen 3 sene içerisinde mahalle sakinlerinin de desteğiyle yapılan imam lojmanı ise mahalle sakinleriyle tapulu arazim diyen vatandaşı karşı karşıya bıraktı.

Ünye’nin Yüceler Mahallesinde yaşayan Hasan Erçilingir’in babası, iddiaya göre yıllar önce yapılan cami karşısında lojmanlık bir alan bağışladığı iddia edildi. Aradan geçen yıllara göre mahalle sakinleriyle birlikte destek alınarak yapılan 3 katlı lojmana şimdilerde ise tapulu malım diyerek sahip çıkan Hasan Erçilingir, arazi benim diyerek sahip çıkıyor. Ancak lojmanı yaklaşık 4 yılda tamamlayan mahalle sakinleri ise bağışın yapıldığını iddia ederek, tapum var diyen Hasan Erçilingir’in sözlerinin yalan olduğunu ifade etti.

“Babalarının Bağışladığını Biliyorum”

Yıllar önce Hasan Erçilingir’in babalarının bağış yaptığını ifade eden mahallenin en eski sakinlerinden Bahri Soner, “Ben şu anki tapulu arazimizdir diyenlerin babalarının bağışladığını biliyorum sadece” dedi.

“Biz Bu Lojmanı Köylülerle Birlikte Yaptık”

Lojmanın bağışlanmasının ardından bütün köylü beraber yaptıklarını söyleyen bir başka mahalle sakinlerinden Fahrettin Sunar, “Burada daha önce rahmetli İsmail diye birisi vardı. O kişi şu an buradaki cami olan yer ile karşısındaki lojman olan yerin olduğu alanı böldü. Hatta o lojmanın olduğu yerde fındık bahçesi de vardı. Hatta bizim akranlarımızla beraber orada cami adına fındık topluyorduk. Orayı da İsmail dayı cami adına bağışlamıştı burayı. Daha sonrada Hasan kardeşimizin babası burayı satın aldı.Satın alınınca rahmetli Celal amcada burayı vakıf olarak bırakmıştı. Yani bizim tapumuzdu herhangi bir şey olmamıştı. Ondan sonra biz burayı köylü olarak lojmanı bitirdik. Yardım ettiler ve sağdan soldan para toplanarak yapıldı burası. Daha sonra söz konusu bu lojmanın müftülüğe dahil olması olunca burası için girişimde bulunulunca tapulu olduğu ortaya çıktı. Daha sonra belediyeden çelişki çıktı. Ve buranın devrini yapamadık ve bu şekilde duruyor” diye konuştu.

“Zamanında Burayı İsmail Amca Bağışladı”

Bir Başka mahalle sakini Aydın Şahin ise, “Zamanında burayı İsmail amca bağışladı. Ondan sonra Celal amca yeri aldı ve Celal amcadan sonra buraya lojman yapıldı. Lojman yapıldıktan sonra tapulu olduğu çıktı. Bina yapılırken tapulu olduğu bilinmiyordu” dedi.

“Bende Tapulu Olduğunu Bilmiyordum”

Tapulu Arazimdir Diyen Hasan Erçilingir ise, “Şimdi gitmişler belediyeye 375 metrekare ve yol yazdırmışlar. Gelip bize imza atın diyorlar. Üç kere buraya gelip ölçmüşler ama bize sormuyorlar. Burada tapunun nereden nereye geleceğini bilmiyordum. Bunu müftülüğe bildirmemişler. Bende tapulu olduğunu bilmiyordum. Hazine biliyordum. Bunlarda bize söylemedi” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-