eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Yeni bir salgın hastalık mı var?”

“Yeni bir salgın hastalık mı var?”
26 Eylül 2022 - 16:21

 

Aile hekimliği merkezlerine ve hastaneye yapılan viral enfeksiyon başvurularındaki artış kamuoyunda endişe yarattı.

Bu noktada akıllara gelen ilk soru ise “Yeni bir salgın hastalık mı var?” oluyor.

Özellikle çocuklarda ortaya çıkan karın ağrısı, boğaz ağrısı, ishal, mide bulantısı ve kusma gibi bulgular ile Ünye’de sağlık merkezlerine başvurularda ciddi derecede artışlar meydana geldi.

Gazetemize ulaşan ihbarlar üzerine yaptığımız araştırmalarda söz konusu enfeksiyonda %20 artış olduğu, artışa neden olarak mevsimsel geçişten kaynaklandığı öğrenildi.

Uzmanlar “Hava sıcaklığı azaldı, okullar açıldı, viral enfeksiyonlar sebebiyle görülen hastalıklar arttı.” diyerek mevsim geçişlerinde bu hastalıkların ortaya çıkabildiğini belirttiler. Uzmanlar ayrıca paniğe gerek olmadığını söylediler.

Isı farkı hasta ediyor

“Hastalıkların özellikle sonbahar aylarında ortaya çıkması elbette tesadüf değil” diyen uzmanlar “Gece-gündüz arasındaki ısı farkının arttığı durumlarda veya gün içerisinde, hafta içerisinde ısıların yükselip düştüğü dönemlerde birçok hastalık görülebilir. Özellikle soğuk algınlığı, grip ve benzeri durumlar mevsimsel geçiş dönemlerinde başlar. Isı farkının olduğu dönemlerde de artar. İki gün önce 35-36 derece sıcaklıklar varken şimdi 25-26 dereceye düştü. Eğitim döneminin başlaması hastalıkların bulaşma katsayısını artıran önemli bir etken oldu.” Dediler.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-