eskort samsun

ÜNYENETHABER

Acillerdeki Yoğunluğa Viral Enfeksiyon Denildi

Acillerdeki Yoğunluğa Viral Enfeksiyon Denildi
30 Eylül 2022 - 11:10

Ünye’de bir haftadır acil servislerde yaşanılan yoğunluk nedeniyle yaşanılan salgın hastalığın viral enfeksiyondan kaynaklandığı belirtildi.

Ünye’de geçtiğimiz haftadan itibaren ishal, baş ağrısı ve kusma şikayetleriyle acil servislerde yaşanılan hasta yoğunluğunun viral enfeksiyondan kaynaklandığı öğrenildi. İl sağlık, ilçe sağlık ve sağlık ocakları tarafından alınan su numuneleri ve hastalardaki tahlillerin araştırılmasına devam edildiği öğrenilirken, Ünye’de ise vatandaşların yaşanılan salgının sudan mı veya farklı bir hastalıktan kaynaklı olduğu ise kafalarında soru işareti bıraktı.

Ekip Sahada

Acil servislerde yaşanılan ishal, kusma gibi şikayetlerin devam ettiği ilçede, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Fatih Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney ve Sağlık Bakanlığı Saha Epidemiyolokları gelerek konuyla ilgili araştırma başlattı. Ekibin ilçe genelinde sahaya çıkarak yaşanılan olayla ilgili araştırmalarına devam ettiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı ve Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri sahada vakalarla ilgili araştırma ve gözlem çalışmalarını sürdürüyor.

“10 Damacana Acısu ve Çeşme Suyundan Numuneler Alındı”

Salgının yaklaşık bir haftadır devam etmesiyle birlikte İlçe Sağlık ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek 10 damacana acısu ve çeşme sularından alınan numunlerin incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-