eskort samsun

ÜNYENETHABER

Emekli Mucit İmam: Yıllardır Ahşapları Sanata Çeviriyor

Emekli Mucit İmam: Yıllardır Ahşapları Sanata Çeviriyor
06 Ekim 2022 - 0:40

Ünye’de yaşayan emekli imam Faruk Ateş, evinin altında kurduğu atölye ile yaptığı onlarca ahşap çalışmalarına devam ediyor.

Ünye’nin Yavi Mahallesinde yaşayan ve din görevlisi olmasının yanı sıra yıllarda evinin altında bulunan alanı atölyeye çevirerek ahşaplara şekil vererek görselleştiren emekli imam Faruk Ateş, özellikle yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri özenle üretiyor.

Yaklaşık 30 yıldır din görevlisi hizmetlisiyken evinin alt katında ufak bir atölye ile başlayarak hobi alana çeviren Faruk Ateş, onlarca yaptığı sanatsal eserlerini üretmeye devam ediyor. Ailesinin yanı sıra birçok il ve ilçeden moral ve destek alarak çalışmalarına devam eden Faruk Ateş, şimdilerde ise yeni aldığı siparişlerini teslim edeceği günü bekliyor.

Faruk Ateş, “ 32 yıllık emekli din görevlisiyim. Görev yaptığım süre sonrası emekli oldum. Benim küçük yaşımdan itibaren ağaçlara olan ayrı bir sevgim vardı. Bunun nasıl yaparım diye düşünerek 20 yıldır biriktirdiğim bazı el aletlerini bir araya getirdim. Daha sonra emekli olunca köyüme yerleştim. Köyümde evimin altını tamamen hobi atölyesi yaptım. Ağacı ve ahşabı çok sevdiğim için 32 yıldır hayatımızı insanlara işlememizin ardından artık ağaçlara işlemeye karar verdim.
Yılar geçtikte ağaçlara şekillendirmeye devam ettim. Tabak, çanak, beysbol sopası gibi üreterek milletime üretmek istedim. Belki bu gün elektronik makineler var ama bu gün geçmişimizden günümüze olan adet ve gelenekleri yaşatmaya çalışıyorum. Ağacı insanın sevmesi çok güzel. Kışlık yaptığım her odunun parçasını bile saklıyorum. Ağaçlara şekil vererek hayallerimle sanata çevirmeyi seviyorum. Ben şeftali ağacından bile evimizde şeftali kokuyor. Her ağacın kendine has bir kokusu ve zevki var. Sanatı yapmak için ağaç ve ormanları yok etmek gerekmiyor. Çünkü ömrünü tamamlamış ağaçları sanatla buluşturmak doğanında bir dengesini sağlamak oluyor. Burada ise hiçbir ağacımız ise zarar görmeden geri dönüşümle sanatla buluşuyor” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-