eskort samsun

ÜNYENETHABER

Pazarda Sezon Sonu Alışveriş Bereketi

Pazarda Sezon Sonu Alışveriş Bereketi
05 Ekim 2022 - 14:26

 

Ünye’de her Çarşamba günü kurulan halk pazarında esnaflar Pazarın sezon sonu bereketini yaşıyor. Fındık ayı sonu olması münasebetiyle her Çarşamba günü kurulan pazarda vatandaşlar alışverişlerine devam ederken, sezon sonu ürünlerin fiyatlarında ise düşüş olduğu görüldü.

Pazar geneli memnun olan esnaflardan Erdem Arar, “Pazarın şu anki durumu kış mevsimi olması itibarıyla biraz daha uygun olarak satıyoruz. Kıştan dolayı satışlar az olması beklenirken satışlarımız gayet güzel gidiyor. Patates fiyatları şu an 3 kilosu 20 lira olan var, beyaz akkuş patatesi var fiyatı 10 lira. Ama şu an bakıldığında satışlar iyi gidiyor diyebiliriz” dedi.

“Kış ayı bereketli geçiyor”

Kış ayı öncesi satışların iyi olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Muammer Demirci, “Pazarda şu an satışlarımız gayet güzel devam ediyor. Fındık sonrası bolluğu olduğu için satışlarda şu an gayet güzel. Mandalina 10 lira, tarla domatesi önümüzdeki hafta biter. Havalar soğuduğu için bundan sonra kış ayına dönüş olacak. Bizim Ünye halkı fındık ayı sonrası parasını alır ve kış ayına hazırlığını yapar. Satışlar güzel gidiyor, çünkü herkes fındık parasından sonra kış ayına hazırlanıyor diyebiliriz” diye konuştu.

Fiyatlarda normal seyri olmasından kaynaklı yinede satışlar olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Uğur Kırca, “Pazarda şu anda tezgahlara etiket fiyatları koymadık. Nedeni ise görevler ürküyor. Şu an yumurta fiyatları bayağı arttı. Zaten peynir ve süt ürünlerine zam geldi. Ve iğneden ipliğe bayağı fark var zam olarak. Bu gün elektrik su veya doğalgaza verilen zamlar inanın tezgahlara da yansıyor” şeklinde konuştu.

Satışlardan memnun olduğunu söyleyen bir başka pazarcı esnafı Fevzi Kisbet ise, “Şu an kış ayının içindeyiz artık. Sarımsak 25-30 lira, marul 10 lira, limon kilo işi 20 lira, konservelik domatesler son demine girdi ve kasa işi 7,5 lira. Ama bakıldığında pazarda genel olarak satışlarımız iyi. Çünkü milletin cebi fındıktan dolayı doldu diyebiliriz. Satışlarımızdan memnunuz” ifadelerini kullandı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-