eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yanık: “İki Gün Kimse Akaryakıt Almasın Bir Gecede Bakın Neler Oluyor”

Yanık: “İki Gün Kimse Akaryakıt Almasın Bir Gecede Bakın Neler Oluyor”
11 Ekim 2022 - 23:32

 

Brent petrol fiyatlarının yükselişte olması nedeniyle akaryakıta peş peşe zam gelmesinin ardından Ünye’de faaliyet gösteren CCY Yanıklar Petrol Sahibi Kenan Yanık, son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 1 lira 39 kuruş arttı. Böylece akaryakıta son 1 haftada 4 kez zam gelirken, motorinin litresi İstanbul’da 28,54’e, Ankara’da 28,65’e, İzmir’de ise 28,68’e yükseldi.

Brent petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla yükselişe geçti. Eylül ayının son haftasında olan 80 dolar seviyesinde bulunan brent petrol, 100 dolar sınırına ulaşarak 98 dolara kadar çıktı. Bu gelişme sonrası akaryakıta üst üste zam gelmeye başladı. Petrol Fiyatlarının ani inişleri ve çıkışları sonrası değerlendirmelerde bulunan CCY Yanıklar Petrol Sahibi Kenan Yanık, vatandaşlara arz talep meselesi üzerinden çağrıda bulundu.

“İki Gün Kimse Akaryakıt Almasın Bir Gecede Bakın Neler Oluyor”

Arz talep olarak petrol fiyatlarının yükselmesine bağladığını ifade eden Yanıklar Petrol Sahibi Kenan Yanık, “Şu anda bir ivme var deniliyor. Oda bir iki güne belli olur. Ancak buda devamlı olacak diye bir şey yok. Ancak önümüzdeki günlerde fiyatın 30-35 lira olması bekleniyor. Zaten düşerse fazla düşmez. Fazla değil iki gün vatandaş benzin almasa bu benzin direk düşer. Şimdi arz talep konusunda ortalık durulduğunda devlet ve bayiler zarar ettiğinde bu işin ortasını bulmak için indirime gidilir. Bunu da vatandaşın yapması lazım. Bence şu an vatandaş almasın. Çünkü bu gün benzin alıyorlar yarın bitiyor yine alıyorlar. Çünkü arz talebe göre benzinin çıkışı normaldir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-