eskort samsun

ÜNYENETHABER

KIRANLI’DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

KIRANLI’DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
18 Ekim 2022 - 14:17

 

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Başkan Yardımcısı, ORDU Teknikerler Derneği Başkanı Musa KIRANLI muhtarlar günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“19 ilçemizde görev yapan 772 mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun!…” diyen Kıranlı açıklamasına şöyle devam etti;

“Mahallelerimizin, köylerimizin her türlü sorun ve ihtiyacını tespit edip çözümü için dur durak bilmeden çalışan muhtarlarımızın gösterdiği fedakârlık her türlü övgünün ötesindedir.

Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli, illerde valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız olup, mahalle ve köylerimizde vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı muhtarlarımızdır.

Muhtarlar, yerel demokrasinin en eski örneği olarak, devletin her noktadaki kurumsal temsilcileri, yöneticilerin sahadaki en büyük destekçileri, Demokrasi zincirinin ilk halkası olarak, seçilerek bu göreve gelen ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduklarında çaldıkları ilk kapıdır.

Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır.

Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir ki; 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Darısı Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli insanları, endüstri ve sanayinin üretici iş gücü, teknoloji ve bilimin ana elemanları Teknikerlerin başına diyorum.

Ordu Teknikerler Derneği olarak;

Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, sevinçte ve kederde her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olan, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gece gündüz çalışan muhtarlarımıza yapmış oldukları fedakar hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, tüm muhtarlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-