eskort samsun

ÜNYENETHABER

ADIGÜZEL“RAPOR DEĞİL KARNE! SORUMLU KİM?”

ADIGÜZEL“RAPOR DEĞİL KARNE! SORUMLU KİM?”
18 Ekim 2022 - 14:57

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Emniyet’in uyuşturucu raporuna ve Dünya Uyuşturucu Raporlarına göre Türkiye’nin hem uyuşturucuda bir merkez olmaya başladığını, hem de uyuşturucu kullanımında artış olduğunu belirtti. Konuyu bir soru önergesi ile Süleyman Soylu’ya soran Adıgüzel raporlardan rakamlar vererek İçişleri Bakanı’nı laf üretme ve hedef saptırmayı bırakıp aslı işini yap diye uyardı. Adıgüzel şunları ifade etti:  

Son günlerde uyuşturucu konusunda çokça açıklama ve haber görüyoruz ancak bunların çoğu gerçeği yansıtmıyor. Özellikle İçişleri Bakanı kendi konusu olan uyuşturucu meselesini başkalarının üzerine atmaya ve haberlerle insanları yanıltmaya çalışıyor. Gerçek durumu Dünya Uyuşturucu Raporlarından ve Emniyetin raporundan görüyoruz. Türkiye’de artan bir uyuşturucu kullanımı var ve Türkiye giderek dünyanın uyuşturucu trafiği üzerinde daha önemli bir yere oturuyor. Örneğin 2019 senesinde Türkiye 20 tonla dünyada en çok eroin yakalanan ülke olmuş. Bunu siz en çok eroini yakalamış gibi yani bir başarı gibi satabilirsiniz ama raporlara bakınca durum öyle değil.

Türkiye’de uyuşturucu olayı 2016’da yaklaşık 81.000 iken, 2018’de 144.000, 2020’de 160.000 olmuş. Tam 2 katına çıkmış. Ayrıca bunun %75’i yani dörtte üçü kullanıcı. Uyuşturucudan şüpheli sayısı 2016’da 114000, iken 2018’de 206.000, 2020’de 231.000’e çıkmış. Yine 4 yılda tam ikiye katlanmış. Aslında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi raporu Türkiye’de uyuşturucu kullanımının ikiye katlandığını söylüyor. Maalesef gençlerimiz hedefte. Örneğin Ecstasy’de Türkiye ABD’den sonra dünyada ikinci durumda.

Geçmişte metanfetamin Türkiye’de neredeyse hiç yokken şu anda çevremizdeki Pakistan İran gibi ülkelerle eşit duruma geldik. 15-16 yaş gençlerde sedatif ve uyuşturucu madde kullanımı erişkinlerden daha fazla. Okul çevreleri bir takım satıcı ve uyuşturucu aracıları ile doldu. Uyuşturucu ile mücadeleye harcanan kamu kaynaklarında da göreceli olarak azalış var. Bu konularda İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdik ve kendisine açık açık şunu soruyoruz: son 5 yılda Türkiye’de kaç kişi uyuşturucu kullanmaktadır? Son 5 yılda Türkiye’de uyuşturucu kullananların yaş dağılımı nedir? Son 5 yılda uyuşturucu kullanımının bölgelere göre dağılımı nedir? Okul çevrelerinde uyuşturucu satanların sayısı nedir? Bu soruların cevabını verirse eğer göreceksiniz ki Türkiye giderek artan bir uyuşturucu kullanımına ve trafiğine sahne olmaktadır. Trafikte de bir merkez üs olmaya başlamıştır ve bu rakamlar durumu açık açık göstermektedir. Bu rakamlar hem Dünya Uyuşturucu Raporu’ndan hem de Emniyet Genel Müdürlüğünün raporundan alınmıştır. O nedenle İçişleri Bakanı soylu; olayı çarpıtarak bir takım açıklamalar yapacağına gel kendi işini yap. Çünkü bu haliyle Türkiye giderek uyuşturucu batağına batmaktadır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-