eskort samsun

ÜNYENETHABER

AYLIK DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

AYLIK DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTISI YAPILDI
14 Ekim 2015 - 2:15
EKİM AYI PERSONEL TOPLANTISINDA KONFERANS DÜZENLENDİ

IMG_9029 - Kopya

Ünye Müftülüğü tarafından her ay gerçekleştirilen aylık din görevlileri toplantısı 13 Ekim 2015 Salı günü Merkez Kız Kur’an Kursu salonunda yapıldı. İlçe Müftüsü Vedat Başsan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çaybaşı İlçe Müftüsü Cevat Erişti, Müftülük Şefi Hakan Serçe, Murakıp Mustafa Ocak, V.H.K.İ Mehmet Güzel, MemurÖmer Buyruk, Merkyunus_emre-21-214x30044ez ve Mahallelerde görev yapan din görevlileri katıldı. Toplantı Kadılar Mahallesi Camii İmam Hatibi Osman Nuri Öztürk’ün Kur’an tilavetiyle başladıktan sonra toplantının gündem maddelerine geçilerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğünden gönderilen talimatlar din görevlilerine tebliğ edildi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL tarafından personellere “Cami ve Namazla Diriliş” konulu bir konferans verildi.

 

Öyle bir noktaya geldik ki ölen bir insan bizim için bir anlam taşımıyor
Verilen konferansta Prof. Dr. Yavuz ÜNAL görevlilere meslekleri açısından önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi; “Hepimiz aynı geminin içersinde bulunan ve aynı görevi üstlenmiş farklı karargâhlarda olan insanlarız.  Şöyle bir soru sormak istiyorum. Öldüğünüzü varsayın.  Ölene saygı ya da ailesine taziyeden ziyade bugün toplumumuzda öyle bir noktaya geldik ki, cenazede mutlaka gözükmeniz gerekiyor. Yani anlam değişti. Cenazeye dua etmek yerine, cenazede ibret almak yerine, bu ölen ben olabilirdim demek yerine ve düşünmek yerine bizler bugün bunları düşünmeyip bu cenazede gözükmem gerekir düşüncesindeyiz. Yani anlam değişti. Bugün cenazelerin başında üç kişi bekliyor ve diğer insanlar ayrı ayrı topluluklar oluşturmuş ve herkes ayrı bir kulis kurmuş onu konuşuimg288yor. Kimi bahçedeki fındığı topluyor, kimisi komşusunu çekiştiriyor, kimi başka başka şeyler konuşuyor. Bunların konuşulacağı yer burası mı? Cenazelerde ibret almak yerine bunların konuşulması doğru mu? Öyle bir noktaya geldik ki ölen bir insan bizim için bir anlam taşımıyor. Altını çizerek söylüyorum: ”Biz ölümü ötekine yakıştırıyoruz. Biz hastalığı ötekine yakıştırıyoruz. Biz ve bütün ümmet sanki azadeyiz. Bize hastalık gelmeyecek, bize ölüm gelmeyecek. Zaten gelse de ölüm dediğin nedir ki, öteki dünya da yerimiz hazır, gideceğimiz yer buradan daha güzel olacak deyip böyle bir ruh haliyle bir hayat sürüyoruz. En azından böyle bir ruh halini kendi kendimize itiraf etmemiş olsak bile bizim yaşadığımız hayatın tomografisini çekerseniz bizim yaşadığımız hayatta böyle bir inanç çıkıyor. Gerçekten ahrete iman eden, gerçekten  hayatı ahret üzerine kurgulayan, ahretteki hesabı dikkate alarak bu dünya da ölçüsünü tartısını yolunu yordamını buna göre bir insan resmi çizmiyoruz”dedi.

“Cami ve Namazla Diriliş” konusunun işlendiği konferansta  Dekanımız görevlilerimize meslekleri açısından önemli tavsiyelerde bulundu.

  • Kerim Tilaveti
  • Bundan sonra hutbe değişikliklerinde mesaj atılmayacak olup, değişen hutbe metni en geç Perşembe ve Cuma öncesine kadar web yunus_emre-21-214x3004417sitemizde “Hutbeler Bölümünde” yayınlanacaktır. Hutbe metninin web sitemizden personelimizce takip edilmesinin personele tebliği.
  • Maaş bordroları e-devlet sistemi üzerinden verildiğinden, bundan böyle maaş bordrolarının e-devlet  (turkiye.gov.tr) adresinden alınacağının personele tebliği. (E-devlete giriş yapabilmek için             PTT’den şifre almak gerekiyor)
  • Başkanlığımız yayınlarından olan Diyanet Takvimi ön yüzünde bulunan namaz vakitleri Bakanlar Kurulunun 25 Ekim 2015 Pazar günü saatlerin geri alınması kararı gereği yayma hazırlanmış ve basımı yapılmıştır. Fakat Resmi Gazete’nin 04.10.2015 tarihli ve 2015/8111 sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 8 Kasım 2015 Pazar gününden itibaren tüm yurtta saatler bir saat geri alınacaktır. Bu durumda takvimlerimizde 25 Ekim-8 Kasım tarihleri arasındaki günlerin vakitlerine bir saat eklenerek ezanların okutulması gerekliliğinin personele tebliği.
  • Ünye Kaymakamlığının 02/10/2015 tarihli ve 31428379-750-E.2472 sayılı “Doğalgaz Abone Bağlantı İlanı” konulu yazının personele tebliği.
  • Ordu Valiliğinin (Yazı İşleri Müdürlüğü) 07/09/2015 tarihli ve 86129220-010.06.01-E9376 sayılı, Genelge (2015/4) (Yardım Toplamada Dikkat Edilecek Kurallar) konulu yazının imza karşılığı personele tebliği.
  • Yoklama ve kapanış.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-