eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURTULMUŞ: “KİMSE BU ACIDAN MALZEME ÇIKARAMAYA ÇALIŞMASIN”

KURTULMUŞ: “KİMSE BU ACIDAN MALZEME ÇIKARAMAYA ÇALIŞMASIN”
14 Ekim 2015 - 18:05

numan-main

– KURTULMUŞ: “KİMSE BU ACIDAN MALZEME ÇIKARAMAYA ÇALIŞMASIN”
– BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ:
– “ÇOK AĞIR BİR TABLO, BU ACININ ÜZERİNDEN SİYASİ BÖLÜNMEYİ DEĞİL SİYASİ BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAYACAĞIZ”
– “BU ACIYI VESİLE KILARAK KİMSENİN ‘3-5 PUAN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE FAZLA ALIRIM’ DİYE ŞU YA DA BU ŞEKİLDE KONUŞMASI ASLA DOĞRU BİR ŞEY DEĞİLDİR, SON DERECE ÇİRKİNDİR”
– “CANLI BOMBALARIN KİMLİK TESPİT ÇALIŞMASINDA SON NOKTAYA GELİNDİ”
– “ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRÜ, İL EMNİYET İSTİHBARAT VE GÜVENLİK MÜDÜRLERİ SORUŞTURMANIN SELAMETİ AÇISINDAN AÇIĞA ALINDILAR”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’da yaşanan olaylardan kimsenin malzeme çıkarmaması gerektiğini belirterek, “Tahminlerimizden çok daha ağır tablo. Bu acıyı vesile kılarak hiç kimsenin ‘3-5 puan önümüzdeki seçimde fazla alırım’ diye şu ya da bu şekilde konuşması asla doğru bir şey değildir, son derece çirkindir ” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 1 Kasım seçimlerinde 1. sıra adayı olduğu memleketi Ordu’ya geldi. Bugün İstanbul’dan tarifeli uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, Ankara’da yaşanan patlama olayını ve canlı bombaların kimlik belirleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Patlama sonrası yapılan açıklamaların son derece çirkin olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, herkesi bu durum karşısında bölünmeye değil birlik olmaya davet ettiklerini söyledi.

“BU ACIYI VESİLE KILARAK KİMSE 3-5 PUAN FAZLA ALIRIM DEMESİN”
Ankara’da meydana gelen patlamanın siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini ve herkesin birlik olması konusunda duyarlılık göstermesinin altını çizen Numan Kurtulmuş, “Çok ağır bir tablo. Tahminlerimizden çok daha ağır tablo, sıradan bir haber olarak geçiştirilemeyecek bir tablo. Bu yas hepimizin yası, uzun süre devam edecek olan büyük bir üzüntü. Bu üzüntüyü uzun yıllar taşıyacağız, sorumluların ortaya çıkarılması için çalışacağız. Bu acının üzerinden siyasi bölünmeyi değil siyasi bütünleşmeyi sağlayacağız. Vatandaşlarımızın arasında bu acıyı vesile kılarak hiç kimsenin 3-5 puan önümüzdeki seçimde fazla alırım diye şu ya da bu şekilde konuşması asla doğru bir şey değildir, son derece çirkindir. Buradan siyasi malzeme çıkmaz, buradan hiç kimse siyasi malzeme çıkarmaya gayret etmemelidir. Bu acı nasıl olurda bizi teröre karşı ortak bir barış ve adalet cephesinde buluşturur bunun üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Görüşlerimiz farklı olacak, herkes farklı şeyler söyleyecek ama sonuç itibari ile bu mesele 1 Kasım seçimlerinin malzemesi haline dönüştürülemez. Ya da 1 Kasım seçimlerine giden yolda siyasi partilerin kendisine güç kazandıracakları bir atlama taşı olarak görülemez, böyle görenler yanlışlık yaparlar, millete karşı yanlış yaparlar, tarihe karşı sorumlu olurlar. Burada biz herkesi başından beri sorumlu davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“‘SİVİL ŞEHİT’ KAVRAMI ASLA KULLANILMADI”
Ankara’da meydana gelen patlama sonrası ‘sivil şehit’ sözlerinin kullanılmadığını belirten Kurtulmuş, “Ben açıklamalarımda ‘sivil şehit’ kavramını asla kullanmadım. Böyle bir kavram Bakanlar Kurulu tarafından da kullanılmamıştır. Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybedenler için daha önceki terör saldırılarında olduğu gibi 5233 sayılı Terör ve Terör Mağdurlarının Mağduriyetlerinin Giderilmesine İlişkin Yasa’nın gereğinin yerine getirilmesi, onlarla ilgili gerekli tazminatların yerine getirilmesi için Bakanlar Kurulu’nda karar alınmıştır. Bu karar ile ilgili kurulların tespitlerinden sonra ilgili Bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gereğini yerine getirecektir. Bizim söylediğimiz budur. Dolayısıyla bunun çarpıtılarak başka anlamlar yüklenecek şekilde ifade edilmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Yasanın gereği yerine getirilecektir. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili gerekenler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“CANLI BOMBALARIN KİMLİK TESPİTİNDE SONA GELİNDİ”
Ankara’daki patlamayı gerçekleştiren canlı bombaların kimlik tespitlerinin halan devam ettiğini ve yüzde 100 kesinleşince kamuoyu ile paylaşacaklarını aktaran Numan Kurtulmuş, “Her iki canlı bombanın kimliklerinin belirlenmesinde son aşamaya gelindi. Bu tespit ile birlikte arkasındaki örgütlerinde kimler olduğu noktasında son noktaya gelinmiştir. Ancak kesinleşmeden, şuan için yüzde 99, yüzde 100 olmadan bu kesin bilgidir denilmesini doğru bulmayız. Kesinleştiği zamanda tüm kamuoyu ile hem şahısların isimleri hem bu isimlerin arkasındaki örgüt bağlantılarını paylaşacağız. Titizlikle çok detaylı bir çalışma yürütülüyor. Belki binlerce delil, binlerce farklı görüntü inceleniyor. Bunların sonucunda belli bir noktaya gelindi. Ümit ediyorum en kısa zamanda bütün detayları ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“MÜDÜRLER, SORUŞTURMANIN SELAMETİ AÇISINDAN AÇIĞA ALINDI”
Dün akşam saatlerinde Ankara’da yaşanan görevden alınmalara değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu:
“Ankara İl Emniyet Müdürü, İl Emniyet İstihbarat ve Güvenlik Müdürleri soruşturmanın selameti açısından açığa alındılar. Biz ilk andan itibaren şunu söylüyoruz. Olayı sıcaklığı ortada. Olay olur olmaz, idari soruşturma başlatılmış müfettişler en ufak noktaya kadar bu soruşturmaları sürdürüyorlar. Devletin en üst düzey denetleme organı olan Devlet Denetleme Kurulu da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından harekete getirilmiş ve rutinin dışına da çıkarak her türlü ihmal, hata, gözden kaçırma her ne varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacaktır. Biz kamuoyunun duyarlı olmasını başından bu yana tavsiye ediyoruz. Bu konunun şu ya da bu şekilde siyasetin malzemesi yapılmamasını rica ediyoruz. Nerede varsa hatalar, kusurlar, ihmaller bunların hepsi ortaya çıkarılacak ve gerekli bütün tedbirler alınacaktır. Ancak daha soruşturmanın başında falanca istifa etsin gibi meseleyi bir polemik konusu haline getirmeyi, durumun hassasiyeti ile bağdaşır bir tavır olarak görmüyoruz. İdari soruşturma devam ediyor. Ondan dolayı üç Emniyet Müdürümüz açığa alınmıştır. En üstten en alta kadar, kimde, nerede, hangi hata varsa eksiklik varsa bunlar ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır.”
Kurtulmuş, ayrıca dün akşam İzlanda’yı 1-0 mağlup ederek EURO 2016’ya gitmeye hak kazanan Türk Milli Futbol Takım oyuncularını ve antrenörlerine yaşattıkları gurur vesilesi ile teşekkür etti.

img28837 yunus_emre-21-214x3004417

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-