eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Cumhuriyet bir mucizenin adı, Ülkemizin doğum günüdür”

“Cumhuriyet bir mucizenin adı, Ülkemizin doğum günüdür”
27 Ekim 2022 - 11:28

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ORDU Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı;

“Laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgürlüğün teminatı, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük devrim, bağımsızlığımızın tapusu, bir mucize, İnsan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır.

Cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu cumhuriyet sayesinde hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı ülkemizde yediden yetmişe herkes için özel bir yere sahip olup, Ülkemizin doğum gününü kutlamak, bu günü hakkınca yaşamak bize yakışandır, olması gerekendir…

Ne mutlu bizlere ki bugünde Ulusumuz için çok büyük bir bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Kim ne derse desin bugüne Cumhuriyet sayesinde geldik ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başarılı işler yapılmıştır.

Hatırlatmak gerekirse bunların başlıcaları; Gemlik Suni (Sung) İpek Fabrikası, Isparta Gülyağı Fabrikası, İzmit Kibrit Asidi Fabrikası, Zonguldak Seramik Fabrikası, Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası, Çimento Fabrikası, Karabük Demir Çelik Kombinası, İzmit Kağıt ve Selüloz Tesisleri, Keçiborlu Kükürt Tesisleri, Bakırköy Pamuklu Dokuma Fabrikası, Kayseri Pamuklu Dokuma Fabrikası, Nazilli Pamuklu Dokuma Fabrikası, Malatya İplik ve Dokuma Fabrikası, Iğdır İplik Fabrikası, Bursa Merinos Kamgarn Mensucat Fabrikası, Kastamonu Kendir Sanayi Fabrikası’dır. Dahası vardır.

Bunlar devletin kıt imkânlarıyla kurulan sanayi tesisleridir. Tarım alanında da devlet üretimi artırmak, tarımı yapılandırmak için devlet üretme çiftlikleri kurdu. Devlet üretme çiftlikleri örnek tarım işletmeleri olmaları yanında tohum ve damızlık üretimini de başlattı. Bu tesisler sadece üretim gerçekleştirmiyor, bulundukları yörede sosyal gelişmeyi de sağlıyordu.

Bugün geldiğimiz nokta ise üretim durmuş, neredeyse her şeyi ithal eder olduk. Dahası Mustafa Kemal’in Cumhuriyet döneminde başlatılan sanayi devriminde ülkenin değişik yerlerinde faaliyete geçen fabrikaların çoğu özelleştirilme adında ya kiraya verildi, ya satıldı ya da kapatıldı.

Ama ortada değişmeyen ve bugün halen geçerli olan bir gerçek var. Mustafa Kemal bu ülkenin, bu halkın kötü kaderini değiştirdi. Sadece Cumhuriyet yönetimi ile parlamenter sistemi yerleştirmedi, Cumhuriyet döneminde uyguladığı ekonomi politikaları bu ülkede sanayileşmenin ve tarımdaki gelişmenin temelini oluşturdu. 99 ncu yılını kutladığımız Bugün bir kez daha minnet ve dualarımızı iletiyorum.

Ülkenin gerçek sahibi üretici işgücüdür.

Yüksek öğrenimli nitelikli elemanları, üretici işgücü Teknikerler olarak Cumhuriyet kazanımlarına ve değerlerine sahip çıkacağımızdan, 99 yıl önce açılan çağdaşlık yolunda emin adımlarla ilerleyip ilelebet bekçiliğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99 ncu yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyor, yediden yetmişe herkesin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını yürekten coşku ile kutluyor olmanın gurur ile herkese sevgi saygı ve selamlarımı iletiyorum.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-