eskort samsun

ÜNYENETHABER

Karadeniz Teknikerler Federasyonu İlk Genel Kurulu Gerçekleşti

Karadeniz Teknikerler Federasyonu İlk Genel Kurulu Gerçekleşti
31 Ekim 2022 - 15:38

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Zonguldak ve Ordu Teknikerler Derneği olarak bağlı oldukları Karadeniz Teknikerler Federasyonu ilk genel kurulunda Ordu Dernek başkanı Musa KIRANLI, Fatsa ilçe temsilcisi Taylan ŞENDUR, Ünye temsilcisi Murat YILDIZ ve Yönetim kurulu üyesi Mesut Yılmaz GÜL yönetim kuruluna seçildi.

76 delegasyonun tamamının güven ve takdiri ile seçim sonucunda 26 kişilik yönetim kurulu listesi sonrasında yapılan yönetim kurulu toplantısında Federasyon Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Musa KIRANLI konuşmasında;

“Bugün burada, Teknikerler birliği mücadelesinin ilk başladığı ve kıvılcım kıvılcım, Edirne den Kars a tüm ülkeye yayılan bir aydınlatma ateşine dönüşen, ülkemizi her alanda daha yukarıya taşımak için sahada çalışan ancak her gün bir bir yetkileri alınan gasp edilen, çalışmaya üretmeye çalışan herkesçe önemsendiği söylenmesine rağmen yıllardır değişmeyen ancak bir gerçek olan Teknikerlerin haklarını korumak ve daha saygın hale getirmek için TRABZON Rize Gümüşhane Zonguldak ve ORDU illerimizde kurulu Teknikerler Derneklerinin bir araya gelerek Karadeniz Teknikerler Federasyonu’nu kurarak tek çatı altında buluştuk.

Arkadaşlar; toplumda insanlar soyadları ile tanınır ve anılır. Bizlerinde adı Elektrik, Makine, İnşaat, harita, Zıraat, Gıda, Sağlık vb farklı olsa da soyadımız TEKNİKER dir. Teknikerler olarak bugün mezun sayımız 5 milyonu geçmiş ve ailelerimiz ile birlikte en az 10 milyon kişilik büyük bir Aileyiz.

Teknikerlik bir madalyadır teknik adamın göğsünde ömür boyu taşıyacağı diyerek ORDU Teknikerler Derneği olarak hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Arkadaşlar çok çok üzgünüz.. Hergün bir ağaç gibi budandık, ama birliğimiz sayesinde gövdemizi koruduk. İnanın gerçekten çok zorlu mücadelemiz ile bugünlere geldik. Haklarımız için gitmediğimiz kapı, dosya ve dilekçe vermediğimiz mevki makam yok gibi. Ancak bugüne kadar söylenen “Haklısınız” dan öte gidemedi. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşamadık. Yılmadık, yorulmadık, azalmadık çoğaldık. Bu da bizim çalışmalarımıza güç verdi, heyecan verdi. Umut verdi.

Bugün yıllarca verdiğimiz haklı ve zorlu mücadelemizin sonucunda mutluyuz. Yeniden yeşereceğiz. Ve dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülkeye ve millete hizmet edeceğiz.

Ülkemiz genelinde ilk olarak kurulan Karadeniz Teknikerler Federasyonu kuruluşu ile ardından kurulan Anadolu Teknikerler Federasyon sonrasında, bir bölge federasyonu kuruluşu sonrasında Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kurulamasına bir adım daha yaklaşıyoruz.

Bugün Trabzon, Rize, Gümüşhane, Zonguldak ve Ordu il tekniker dernekleri Başkan ve yönetim kurulu ile 76 delegasyonun önerisi ve teveccühleri ile Federasyon yönetimine seçilmem ve akabinde yapılan yönetim kurulunca Başkan yardımcılığı görevi tevdi edilmesinden dolayı, sorumluluğumuzun ağır ve zorlu bir görev olduğunun bilinci ile tüm tekniker arkadaşlarımın geleceği ve daha saygınlığı için gece gündüz çalışacak çok çalışacağız ve genç tekniker arkadaşların kaygılarını gidereceğiz.

Bu gurur ve onur için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugüne kadar hiçbir şey esirgemeden çalışan başta genel başkanımız sn Ertan KILIÇ’a, Anadolu Teknikerler Federasyonu Başkan ve yönetim kuruluna, Karadeniz Teknikerler Federasyonu Başkanımız Sn Orhan BAKİ ye, diğer il başkanlarımda çok değerli ama teknikerleri temsilen ülke genelinde başarılara imza atan, sağlık veteriner teknikerlerine bir çok hak kazandıran Batman İl başkanımız sn Nimetullah Durmaz a ve tüm Tekniker dernekleri başkan ve yönetim kuruluna, tekniker ailelerine şükranlarımı sunuyorum.

T.C. Anayasamızın 135.maddesinde her mesleğin bir odası olması gerekir diye belirtilmektedir. Buna rağmen bugün mezun sayıları 5 milyona yaklaşan, endüstri ve sanayinin üretici işgücü üniversite mezunu teknikerleri temsilen bir meslek odasını kurulmasına izin verilmemesine rağmen, Okurken üniversiteli sayılıp mezun sonrası aldıkları yüksek teknik eğitim yok sayılarak teknik adam tanımı dışında bırakılan,

Gerek masa başında beyinen gerek sahada hem beyinen hem bedenen çalışan teknikerleri temsilen 1999 yılından bugüne verdiğimiz mücadele inşallah Cumhuriyetimizin 100 ncü Yılında Türkiye geneli tüm Meslek Yüksek Okulu mezunu Teknikerleri bir araya toplayarak Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kuruluşu ile taçlandıracağız.

Bugün burada dan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.

Tekniker arkadaşlarımın da gelecek kaygısı olmasın, Tekniker ünvanına sahip olan herkesi Mesleki birliğinize üye olmaya ve sahip çıkmaya davet ediyorum.

Edirne’den Kars’a tüm teknikerlere, teknikerler ailesine göz aydın diliyor, sevgi saygı ve selamlarımı iletiyorum. Bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olsun…

Yaklaşan Genel seçimler öncesi İktidar ve muhalefetin siyasi çekişme konusu olmak istemiyoruz. Bizim derdimiz kimse ile kavga değil, paydaş olmak, aldığımız teknik eğitim bilgi ve becerilerimizi memleketimizin kalkınması ve toplumun yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmak hizmet etmektir. Ülkeyi yönetenler ve yönetmeye aday olanlar Uzlaşıyla, yapacakları düzenlemeyle 5 milyonu aşkın teknikerin, yetki ve sorumlulukları bilinir hale getireceklerine inanıyoruz.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-