eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURTULMUŞ ORDU’DA GENÇLERLE BULUŞTU

KURTULMUŞ ORDU’DA GENÇLERLE BULUŞTU
15 Ekim 2015 - 11:21

Gençlik İle Sohbet Etti

12108796_10206904201418763_3376104117609855535_n

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN AKM’DE DÜZENLENEN GENÇLİK İLE SOHBET PROGRAMINA KATILAN BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ORDU MİLLETVEKİLİ PROF.DR.NUMAN KUTRULMUŞ ;

: “BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“TERÖRİSTLERLE VE BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

– “SURİYELİ MÜLTECİLER SORUNU AĞIR BİR TABLODUR. BU TABLODA TÜR12088372_10206904201978777_1436820141575769980_nKİYE SINIFTA KALMAMIŞ, YAKLAŞIK 7.2 MİLYAR DOLAR SURİYELİLERE PARA HARCANMIŞTIR”

– “GERÇEKTEN TAŞERONLUK BİR İNSANLIK AYIBIDIR. ARTIK TAŞERON MÜESSESESİNİN HİÇ KALMAMASI LAZIM”

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezinde AK PARTİ İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ve Üniversite öğrencilerinin bulunduğu “Gençlik ile Sohbet” adlı programa katıldı. oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen sohbet toplantısında Kurtulmuş, burada gençlerin sorularını yanıtlayarak, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de son aylarda artan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, “35 yılda 40 bin insan öldü, 7 bin askerimiz şehit oldu. Türkiye 1,5 trilyon dolar teröre kaybetti. İstiyorlar ki etnik çatışma girdabına çeksinler. Patlayan bombanın sebebi budur. İstiyorlar ki nasıl Irak’ta Sünniler ve Şiiler diye bölünmüşse, bu memleketin de insanları Aleviler ve Sünniler olarak bölünsün. Bu oyuna gelmeyeceğiz” diye konuştu.

Kurtulmuş, “Biz büyük bir cihan devletinin varisleri olan insanız. Bizim aramızda Alevi de var, Sünni de var, Türk ve Kürt de var” diyerek, “Hepimiz aynı medeniyetin çocuklarıyız, aynı ümmetin fertleriyiz, aynı bayrağın altında yaşayan özgür insanlarız. Allah’ın izniyle kıyamete kadar böyle yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullan12088372_10206904201658769_4123585927495340583_ndı.

– “Bizim hedefimiz bu ülkeyi böldürmemek”Terör örgütünün, memleketin insanlarının birbirine girmesini istediğini vurgulayan Kurtulmuş, “Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Ankara’daki terör saldırısında ölenler, başka bir siyasal kimliğe sahip olabilirler ama sonuçta Türkiye’nin insanıdır. İnanın ki o bombayı atanlar, o kimliklere sahip olduğu için değil, o kimlikler üzerinden bir araya gelmiş insanları, Türkiye’nin başka siyasi kimliklerine sahip olanları düşman ederiz belki diye o bombayı patlattılar” değerlendirmesinde bulundu. Kurtulmuş, teröre karşı sonuna kadar mücadele edeceklerinin de altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröristlerle ve bu ülkeyi bölmek isteyenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuç itibariyle bu ülkenin esas bölünüşü, insanların zihinlerinin bölünmesidir. Zihinlerin bölünmesine de müsaade etmeyeceğiz. Teröre bulaşmayan herkes bu ülkenin birinci sınıf hürmete laik birinci sınıf insanıdır ama teröre bulaşmışsan ona karşı da gerekeni yapacağız. Bizim hedefimiz bu ülkeyi böldürmemek. Bu milletin zihinlerini parçalatmamak. Bu ülkede teröre fırsat vermemektir.”

– “Bugün yaklaşık 2 milyon Suriyeli Türkiye’de barınıyor”Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere de değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Türkiye’ye ilk Suriyeli mülteci 2011 yılının nisan ayında geldi. İnsanların gelebileceği en yakın ülke Türkiye’ydi. Türkiye açık kapı politikası gereği kim Suriye’den gelmek isterse ona kapıyı açtı. Bugün yaklaşık 2 milyon Suriyeli Türkiye’de barınıyor. AFAD’ın şu anda 25 tane kampı var. Bu kampların 19 tanesi çadır kenttir, 6 tanesi konteyner kenttir. Bu kamplarda 270 bine yakın Suriyeli barınıyor. Suriyelilerin kalmış olduğu kamplar da gerçekten çok iyidir ama maalesef 2 milyon insana kamp kurabilmek son derece zor bir şey.”Kurtulmuş, geçen yıl çok sayıda Suriyeli’nin de işyeri açtığını ifade şunları kaydetti: “İnşallah bu savaş bitecek. Bu Suriyelilerin,
Türkiye dostu olarak geri dönmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 230 bin Suriyeli çocuğa şu ya da bu şekilde eğitim veriliyor ama maalesef okul çağında olan 400 bine yakın çocuk var. Bunlar da eğitim alamıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bütün bu çocukların eğitim alması için ilgili bakanlığımız çalışmasını sürdürüyor. Suriyeli mülteciler sorunu ağır bir tablodur. Bu tablo da Türkiye sınıfta kalmamış, yaklaşık 7.2 milyar dolar Suriyelilere para harcanmıştır.”

– “Gerçekten taşeronluk bir insanlık ayıbıdır”Taşeron işçiliğiyle ilgili de soruları yanıtlayan Kurtulmuş, “Gerçekten taşeronluk bir insanlık ayıbıdır. Artık taşeronluk müessesesinin hiç kalmaması lazım. İmkanlar çerçevesinde kamuda çalışan taşeron işçilerin bir kısmının kamuya alınmasıyla ilgili seçim beyannamesinde vaadimiz var. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. İnşallah uzun vadede de orta vade de taşeron müessesesini tamamıyla kaldıracağız ama bunun bir vakit alacağını söylemek lazım. Bu ülkenin imkanlarıyla orantılı olan bir meseledir” şeklinde konuştu. Kurtulmuş, konuşmasının ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi, taleplerini dinledi.

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-