eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Çamyar’dan Özel Açıklamalar

Başkan Çamyar’dan Özel Açıklamalar
15 Ekim 2015 - 12:52

er435

Başkan Çamyar, Gündem Özel’in Konuğu Oldu

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  Altaş TV’de yayınlanan “ Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu oldu. Yaklaşık bir saat süren programda Başkan Çamyar, Ünye Belediyesinin çalışmalarını ve planlanan projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Altaş TV Ünye temsilcisi Nuh Bulat’ın hazırlayıp sunduğu “ Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu oldu. Ünye Müze Ev’de gerçekleştirilen programda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ülke gündeminden yerel gündeme, Ünye’de devam eden yatırımlardan planlanan projelere kadar birçok konuyu değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

“Terörün Bizi Ayrıştırmasına Müsaade Etmememiz Gerekiyor”

Programa Türkiye’de yaşanan terör olaylarını değerlendirerek başlayan Başkan Çamyar, “Terörün dili dini ırkı yok. Dünyanın birçok yerinde maalesef bu tür terör olayları yaşanıyor. Türkiye de bu durumdan son zamanlarda ciddi bir şekilde etkileniyor. Son olarak cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemi gerçekleşti. Bu coğrafyada yaşayan herkes bu vatanın bir parçası, bu bilinçle millet olarak daha sıkı bir şekilde kenetlenmemiz lazım; terörün bizi ayrıştırmasına müsaade etmememiz gerekiyor.”

“Güçlü Bir İktidar Yoksa Güçlü Bir Belediye de Yok”

Yaklaşan 1 kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Çamyar, “Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden sonra, seçimin tekrarı olarak nitelediğimiz son derece önem arz eden 1 Kasım seçimlerine doğru ilerliyor. Bizler de Ankara ve Ordu’daki aday tanıtım toplantılarımızı gerçekleştirdikten sonra hiç vakit kaybetmeden seçim çalışmalarımıza başladık. Biz şunun bilinci içerisindeyiz, güçlü bir iktidar yoksa güçlü bir belediye de yok. Bugün bizim piyasaya hiçbir borcumuz yok, personel maaşlarımızı düzenli bir şekilde ödüyoruz ve hizmetlerde kullanmak üzere de kasamızda paramız var. Bunların hepsi merkezi iktidarın bizlere sağlamış olduğu imkânlar sayesinde oluyor. Bizler de bu durumu vatandaşlarımıza anlatmak hem de onların istek ve taleplerini dinlemek üzere sürekli halkımızın içerisinde olmaya devam ediyoruz. İnşallah 1 Kasımda vatandaşlarımız istikrarın devamı için yeniden Ak Parti’yi tek başına iktidara taşırlar diye temenni ediyorum” diye konuştu.

“Tabakhane ’ye Yapılan Yatırım 100 Milyonu Buluyor”

Tabakhane Deresi’nde devam eden ıslah ve karayolu çalışmalarının hızlı bir şeklide devam ettiğini belirten Başkan Çamyar konuyla ilgili, “Tabakhane Deresi ıslah çalışmaları, karayolu çalışmaları ve kenarına yapacağımız iki büyük projeyle toplam maliyeti neredeyse 100 Milyonu buluyor. Şuanda derenin içinde ıslah çalışmaları devam ediyor 500 gün içerisinde tamamen bitirilecek. Yol çalışmaları da 20 gün içinde bitirilecek; kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının ardından çok güzel bir bulvara kavuşmuş olacağız. Batı yakası yolunu tamamlayıp gençlik merkezi ve minibüs garajı projelerini de hayata geçirdiğimiz de ise Tabakhane Deresi bölgesi Ünyeliler için adeta yeni bir yaşam merkezi haline gelmiş olacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

Niksar Caddesindeki çalışmaların yüzde 90 oranında bitirildiği söyleyen Başkan Çamyar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumartesi günü Saray Caddesi’nde de asfalt çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, “Niksar Caddemizde elektrik hatları yer altına alındı, doğalgaz çalışmaları tamamlandı hemen akabinde de Cadde Büyükşehir Belediyemiz tarafından sıcak asfaltla kaplanmış oldu. Büyükşehir Belediyemize Ünye halkı adına teşekkür ediyorum. Şuanda kaldırım çalışmaları devam etmekte, güzel bir tasarım ile kaldırımlar beton kaldırım olacak. Tabakhane Deresi karayolu da tamamlandığında Niksar Caddesinin ve şehrin trafik yoğunluğu azalacaktır.”

Saray Caddesi’de Sıcak Asfalta Kavuşuyor

Niksar Caddemizden sonra Saray Caddemizde Ünye’nin ulaşımı adına son derece önem arz eden caddelerimizden bir tanesi. Saray Caddesi’nde çalışmaların bu kadar uzun sürmesinin nedeni su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik ve TELEKOM çalışmalarının hepsinin bu zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilmesidir. Cuma günü itibarı ile asfalt altı malzemelerinin serilmesine başlanacak, havalar müsaade ederse de cumartesi günü asfalt çalışmalarına başlanmış olacak. Saray Caddesi’nin ardından hemen Hükümet Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmaları başlayacak” ifadelerini kullandı.

Eksik Branşlara Doktor Atanacak

Ünye Devlet Hastanesi’nin açılışını, Müteahhit firmadan kaynaklanan bazı aksaklıklar nedeniyle geciktiğini hatırlatan Başkan Çamyar, “Nihayetinde vatandaşlarımızın hizmetine açıldı, birkaç gün içerisinde eski hastane ile tüm bağlantılar kesilecek ve yeni yerinde tam teşekküllü hizmet vermeye devam edecek. Doktor açığı ile ilgili hem ilçe başkanlığımız hem biz Sağlık Bakanlığımız ile temas halindeyiz. Birkaç gün içerisinde eksik olan kısımlara doktor atamaları gerçekleştirilmiş olacak. Ben emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Hedefimiz Ünye’ye Bir Mühendislik Fakültesi Kazandırmak”

Organize Sanayi bölgesi ve Üniversite Kampüs alanı ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Çamyar, “Organize sanayi bölgesi Ünye’mizin kronikleşmiş meselelerinden bir tanesi. Cevizdere havzasının iptalinden sonra yeni yer ile ilgili çalışma başlattık. Şehrin batı tarafında yer tespitini yaptık ancak Bakanlık Cevizdere’deki kamulaştırma bedelleri geri ödenmeden yeni yerle ilgili işlemlere başlayamayacaklarını ifade etti. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz devreye girerek 2,5 milyonluk bir ödemeyi üstlendi, böylelikle bu sorunu çözmüş olacağız. Üniversite alanı ile ilgi de 358 dönümlük alanın tahsisi yapıldı. Yapılaşma sırasında kesilecek olan ağaçların miktarı hesaplandı, bununla ilgili Orman Bakanlığına 682 Bin liralık bir para yatırılması gerekiyor. Bu paranın Üniversite yönetimi tarafından  ödenmesi hususu Sayın Başbakan Yardımcımız tarafından bizzat rektöre iletildi.  İnşallah hedefimiz Ünye’ye bir mühendislik fakültesi kazandırmak olacak.”

Kültür Sarayı İçin İhale Bedeli Hazır

Ünye’de uygulanacak olan Kentsel dönüşüm alanları ile ilgili ilk etapta Pazar yerindeki 24 dönümlük araziyi değerlendireceklerini söyleyen Başkan Çamyar, “Pazar yerinde 24 dönümlük bir alanımız var. Bu alanın 7 dönümüne kültür sarayı inşa edilecek. Kültür Sarayı projemiz şuanda çiziliyor, Kültür Daire Başkanımız Çağatay Bey bu konu ile yakından ilgileniyor. Proje birkaç ay içerisinde tamamlanarak ihale aşamasına gelmiş olacak, ihale için 1,5 milyonluk bir rakam hazır. Geriye kalan 17 dönümlük alan da çok katlı olmayan ticari alan, ortası meydan altı da 600 araçlık bir otopark olacak.”

Konaklama Sorunu Çözülüyor

Son olarak Ünyespor ve Belediyespor’un birleşme sürecini değerlendiren Başkan Çamyar, Ünye 1957 Spor’un Ünye’nin ortak değeri olduğunu hatırlatarak, başarıyı yakalamak adına her türlü fedakârlığı yerine getireceklerini ifade etti. Futbolcuların konaklama sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “ futbolcularımıza Cevizdere’deki spor tesisi ve binicilik tesislerindeki konaklama yerini tesis edeceğiz. Konaklama alanının revizyonu için ihaleye çıkmıştık ve o ihale sonuçlandırıldı. İnşallah liglerin başlayacağı 7 Kasıma kadar bu çalışmayı bitirmiş olacağız.”

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-