eskort samsun

ÜNYENETHABER

 KURTULMUŞ: “TERÖR ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR” 

 KURTULMUŞ: “TERÖR ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR” 
15 Ekim 2015 - 15:00

KURTULMUŞ: "TERÖR ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR" BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ: "HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SADECE KENDİSİNDEN İBARET DEĞİLDİR" "TERÖR ARTIK ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR. BAZI GÜÇLER, O ÜLKEDEKİ ZEMİNLERİNİ, SİYASİ GÜÇLERİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KULLANIYOR" "YILLARDIR PKK'YA BİR TAKIM AVRUPA ÜLKELERİNİN NASIL DESTEK VERDİKLERİNİ BİLİYORUZ"

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ:
“HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SADECE KENDİSİNDEN İBARET DEĞİLDİR”
“TERÖR ARTIK ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR. BAZI GÜÇLER, O ÜLKEDEKİ ZEMİNLERİNİ, SİYASİ GÜÇLERİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KULLANIYOR”
“YILLARDIR PKK’YA BİR TAKIM AVRUPA ÜLKELERİNİN NASIL DESTEK VERDİKLERİNİ BİLİYORUZ”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütlerinin bir takım desteklerle ayakta durduğunu belirterek, “Hiçbir terör örgütü, dünyanın hiçbir yerinde sadece kendisinden ibaret değildir. Terör artık uluslararası siyasetin aracı olarak kullanılıyor. Ülkeler vekalet savaşları terör örgütleri üzerinden maalesef, o ülkelerdeki zeminlerini, siyasi güçlerini kuvvetlendirmek için terör örgütlerini kullanıyorlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen sivil toplum kuruluşları ile kahvaltı programına katıldı. Programa Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütlerinin dış güçler tarafından desteklendiğini söyledi. PKK’nın yıllarca bazı Avrupa ülkeleri tarafından desteklendiğini aktaran Kurtulmuş, artık bu tür oyunlara karşı herkesin uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ SADECE KENDİSİNDEN İBARET DEĞİLDİR”
Dünyanın birçok yerinde terör örgütlerinin desteklendiğini geçmişte yaşanan olaylardan örnekler vererek anlatan Kurtulmuş, “Bu millet fetihlere gittiği zaman bağından bahçesinden geçtiği o bağlık bahçelik yerde eğer üzümlerini koparıp yediyse parasını da o üzüm dallarının arasına bırakacak kadar merhametli, adaletli ve insaniyetli bir millettir. Bu milletin gündemi böyle bir gündemdir. Şimdi bu milleti kalleş bir takım oyunlarla yeneceklerini zannettiler. Bunu da söylemeliyim, bunu söylemeden bazıları rahatsız oluyor ama kusura bakmayın söyleyeceğim. Bir kez daha kendi memleketimden çok net bir şekilde söylüyorum. Bunu belki de bu kadar net kimse söyleyemez. Hiçbir terör örgütü, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütü sadece kendisinden ibaret değildir. Zannediyor musunuz ki terör örgütü sağdan say birkaç yüz kişi, soldan say birkaç yüz kişi sadece ondan ibaret. PKK ya da başka bir örgüt, IŞİD, El Kaide, Boko Haram terör örgütlerinin hepsi bakıyorsun Somali’de adamın yarım bardak içecek temiz suyu, yarım dilim ekmeği olmayan fukara bir milletin içinde bir takım terör grupları ellerinde on binlerce dolarlık ölüm makineleri ile insanları öldürüyorlar. Yolda yürümeyi bilmeyen adamlar, 11 Eylül’de gidiyorlar İkiz Kuleleri yıkıyorlar. Dünyanın en iyi korunan yerlerinden birisi olan Londra Metrosu’na bomba atıyorlar. İstanbul’da İngiliz Başkonsolosluğu’nu ve HSBC’yi eş zamanlı olarak havaya uçuruyorlardı” diye konuştu.

“BAZI AVRUPA ÜLKELERİ YILLARDIR PKK’YA DESTEK VERDİ”
Bazı Avrupa ülkelerinin yıllardır PKK’yı desteklediğini ifade eden Kurtulmuş, “Baktığınız zaman on tane yolda yürümesini bilmeyen adam. Terör örgütleri yalnızca bunlardan ibaret değildir. Dünyanın her yerindeki terör örgütlerinin arkasında bir takım güçlerin, bir takım devletlerin, hatta çoğu zaman birden fazla devletin istihbarat desteği vardır, lojistik desteği vardır, silah desteği vardır, ekonomik desteği vardır, siyasi desteği vardır. Yıllardır PKK’ya bir takım Avrupa ülkelerinin nasıl destek verdiklerini bilmiyor muyuz. Bu terör saldırısının ardında bir takım desteklerin olduğundan muhtemelen teorik olarak da böyledir, aksi takdirde bu örgütlerin ayakta durması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“TERÖR ULUSLARARASI SİYASETİN ARACI OLARAK KULLANILIYOR”
Terörün artık uluslararası siyasetin aracı olduğuna vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şunları kaydetti:
“Terör artık uluslararası siyasetin aracı olarak kullanılıyor. Ülkeler bazı güçler maalesef, o ülkelerdeki zeminlerini, siyasi güçlerini kuvvetlendirmek için terör örgütlerini kullanıyorlar. Bugün isimlerini çokça duyduğunuz terör örgütlerinin bir kısmının 5-10 sene sonra ismini bile hatırlamayacaksınız. Çünkü milatları dolduğu zaman, kullanım tarihleri bittiği zaman bu örgütleri çöp tenekesine atacaklar, belki başka örgütleri ortaya çıkaracaklar. Dolayısıyla bu oyuna karşı uyanık olacağız.”

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-