eskort samsun

ÜNYENETHABER

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri  Sürüyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri  Sürüyor
15 Ekim 2015 - 17:32

IMG_6133

Ordu Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Aktuğ Otel’de düzenlenen programa  Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu ve din görevlileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş,”Mescitleri biz peygamber efendimizin  anladığı anlamda bir ruha kazandırabilirsek, işte o zaman mescitlerimiz mescit,  camilerimiz cami olur. Yani, insanların gönlünü, ruhunu, zihnini, kederlerini ve acılarını toplayan bir yer, varlıkta da, darlıkta da bir araya toplandığı bir mekan olur. Sadece fiziken değil, ruhen ve kalben herkesin orayla rabıta kurduğu bir hayat merkezi haline gelir. Camilerimizi yeniden bu fonksiyona getirmek mecburiyetindeyiz. Sadece namaz kılmak için camiler, mescitler inşaa edilmez. İslam medeniyetinin güçlü dönemlerinde camiler sadece  namaz kılınan yerler değil, hayatın merkezlerinden birisidir. Camileri hayatın merkezi haline dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapabildiğiniz oranda camiler ve oradaki siz değerli kardeşlerimiz çok daha güzel bir şekilde görevlerinizi yapmış halka faydalı olmuş olacaksınız” diye konuştu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, ”Beş vakit ezan okumak, camide cemaatle namaz kılmak ve cemaate hizmet etmek, dine hizmet etmek sizin göreviniz. Yaptığınız görev son derece kutsal ve önemli. Namaz kılmak, namaz kıldırıp ayrılmak değil de, camiyi bir yaşam merkezi haline getirmek, ilim sahibi olmak ve bu ilmiyle de amel etmek son derece önemli. Sizler sadece bizler gibi sıradan Müslüman değil bu işin görevlisisiniz. Sizin saygınlığınız arttıkça, toplumda barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik artacaktır” şeklinde konuştu.

Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu da konuşmasında, 2003 yılından beri camiler ve din görevlileri haftası kutlandığını söyleyerek, her yıl farklı bir temayla kutlanan camiler ve din görevlileri haftasın da bu yıl ‘Cami ve Namaz’ temasının işlendiğini ifade etti.

Gündoğdu, “Bizler din görevlileri olarak, omuzlarımızdaki mesuliyetin ve ağırlığının bilincindeyiz. Görevimizin insanın doğumundan kulağına okuduğumuz ezanla başlayıp cenaze namazı kıldırdığımız ana kadar sürdüğünü de bilmekteyiz. Bizler din gönüllüleri olarak bulunduğumuz mahalde yaşayan bütün insanımızın istisnasız her anında onlarla acıyı, sevinci bir arada yaşayıp mesai mefhumu olmayan Hz. Peygamberin mesebini taşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından  emekli din görevlilerine plaket takdim edildi.

 yunus_emre-21-214x3004417 img28837

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-