eskort samsun

ÜNYENETHABER

Fakülte Sorununu Kurtulmuş Çözdü

Fakülte Sorununu Kurtulmuş Çözdü
16 Ekim 2015 - 14:30

Adsız

Uzun süredir belirsizliğini koruyan Üniversite Kampüs alan sorununa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş el attı.

Bütün yapılan girişimlere rağmen bir arpa boyu yol gidilemeyen Üniversitenin, Fakülte tarafından Orman Bakanlığına yatırması gereken paranın sorun olması ve şuana kadar yatırılmaması engel olarak duruyordu.

Ünye Belediye Başkanı’nın yaptığı on açıklamada bu sorun gün yüzüne çıktı.Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un araya girmesiyle olayın çözüldüğünü belirterek, Ünye’ye Fakülte müjdesi verdi.Başkan Çamyar açıklamasında;

“Hedefimiz Ünye’ye Bir Mühendislik Fakültesi Kazandırmak”

“Organize Sanayi bölgesi ve Üniversite Kampüs alanı ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Çamyar, “Organize sanayi bölgesi Ünye’mizin kronikleşmiş meselelerinden bir tanesi. Cevizdere havzasının iptalinden sonra yeni yer ile ilgili çalışma başlattık. Şehrin batı tarafında yer tespitini yaptık ancak Bakanlık Cevizdere’deki kamulaştırma bedelleri geri ödenmeden yeni yerle ilgili işlemlere başlayamayacaklarını ifade etti. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz devreye girerek 2,5 milyonluk bir ödemeyi üstlendi, böylelikle bu sorunu çözmüş olacağız. Üniversite alanı ile ilgi de 358 dönümlük alanın tahsisi yapıldı. Yapılaşma sırasında kesilecek olan ağaçların miktarı hesaplandı, bununla ilgili Orman Bakanlığına 682 Bin liralık bir para yatırılması gerekiyor. Bu paranın Üniversite yönetimi tarafından  ödenmesi hususu Sayın Başbakan Yardımcımız tarafından bizzat rektöre iletildi.  İnşallah hedefimiz Ünye’ye bir mühendislik fakültesi kazandırmak olacak.” dedi.

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-