eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vatandaşın Hizmetkarıyım

Vatandaşın Hizmetkarıyım
16 Ekim 2015 - 15:25

“Vatandaşımız ne istiyorsa onu yapacağım”

BLD_9695

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Bayramca Mahallesinde düzenlenen ev programında yaptığı açıklamalarla mahalle sakinlerini rahatlattı.

 

Başkan Çamyar Ev Ziyaretinde ; Mahallemizde toplam 38  dönümlük alanda bir tapu sorunu var. Yerel seçim çalışmamızda ben hukukçu kimliğimle sizin tapu sorununuzu çözerim demiştim. İktidarında bir Belediye Başkanı olarak yıllardır çözülemeyen bu meseleyi Çevre Şehircilik Bakanlığımızda hallederiz demiştim.

 

Bir buçuk yıllık Belediye Başkanlığımız dönemi içersinde buradaki  hissedarlarımızla diyaloga geçtik. Tabi ana hissedar vefat edince geriye onun 5 çocuğu kalıyor. Ondan biri  vefat edince bir 5 daha derken bugün orda 46 tane hissedar var. Biz  46 hissedarı bir araya toplayıp tapu değerini yapmakla ilgili bir buçuk yıldır mücadele ediyoruz. HissedaBLD_9664rlardan bir tanesi Newyork’ta yaşıyor , Bir tanesi Almanya’da yaşıyor ,Bir tanesi İstanbul’da  yaşıyor, mütahitlik işleri yapıyor. Arkadaşlar oraları görünce Newyorku İstanbul’u , milyon dolarlık arsa var zannediyorlar.

 

Uzun bir mücadeleden sonra  46 hissedarın 44 tanesinin hisselerini belediye olarak satın aldık. 2 Hisse kaldı. Bununla iligili kamulaştırma süreci devam ediyor. Kamulaştırma süreci sona erince biz buradaki vatandaşlarımızla bir toplantı gerçekleştireceğiz.

 

Kendilerine iki seçenek sunacağız. Bunlardan birincisi. Bu alanda  Ev yapılmamış boş yerler var. O alanlarda kat artırımına gitmek suretiyle her bir vatandaşımıza elindeki dairesinin değeri kadar daire vermeyi planlıyoruz. Bu gün 4 katlı bir binası olan vatandaşın daireleri eğer 150 metrekare ise ben yeni yaptığım sıfır dairedeki fiyatlarla karşılaştırılacak ve değerinin altına düşmeyecek oran da vatandaşımıza  hakkı teslim edilecektir.

 

Vatandaşımız hayır biz bina istemiyoruz. Bu sefer oturduğunuz  dairelere oturum alın veya ruhsatını alın diyeceğiz. Buradaki daireleri ruhsatlı hale getirebilmek için inşaat mühendisine proje çizdirecekler, mimar imzasını atacak ve denetimden geçeceği için buranın yapı durumu bunlar incelenecek birde kaçak yapı yaptıkları için cezai durum ortaya çıkacak. Bu da belli bir maliyeti teşkil ediyor. Bunu vatandaşımız yerine getirirse biz de hiç beklemeden vatandaşımızın tapusunu veririz. Böylece bu bölgede hiç kat artırımı yada yeni yapılaşmaya gitmeden herkesin anahtar teslim törenini yaparız.

 

Netice itibariyle Yapacağımız toplantı sonucu bu iki seçenekten birini uygulamaya koyacağız ve böylelikle vatandaşımız ne isterse o olacak dedi.

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-