eskort samsun

ÜNYENETHABER

SOĞUK HAVALARDA ÇÖZÜM BİTKİSEL İLAÇLAR

SOĞUK HAVALARDA ÇÖZÜM  BİTKİSEL İLAÇLAR
31 Ekim 2015 - 1:10

IMG_1628-1024x768

Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tuttu. Bu konu ile ilgili de Ünyeli Aktar Demet Akkaya Türedi gazetemize açıklamalarda bulundu.

Soğuk algınlığından korunmanın bitkisel ilaçlar ile çaresi hakkında Ünyeli Aktar Demet Akkaya Türedi şunları söyledi; “Son günlerde soğuk algınlığı bir hayli artış gösterdi. Soğuk algınlığı, sinüzit, nefes darlığı ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına faydalı bitkilerin, bitki çaylarının ve bitki yağlarını kullanmak son derece yararlı olur. Soğuk havaların yaşandığı şu günlerde artan soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı doğal yoldan çareler ise bitkisel kürlerin başında keçiboynuzu pekmezi, zencefil tozu, zerdeçal tozu, çörekotu, tarçın, karanfil, ıhlamur, karabaş ve karabiberdir”dedi.IMG_1628

Aktar Demet Akkaya Türedi, hastalıklardan korunmak için hazırlanacak bitkisel kürler hakkında da şunları söyledi; “Keçiboynuzu pekmezinin içine toz karışımları ilave edip macun kıvamına gelene kadar tahta ya da plastik kaşıkla karıştırılıp günde 3 kez aç karnına tüketilmelidir. Bu hazırlanan macun vücut direncini artırıcı, öksürük, üst solunum yolları enfeksiyonlarına, astım ve bronşit rahatsızlıklarını hafifletici özelliğe sahiptir. Soğuk algınlığına iyi gelebilecek diğer bir kür ise; adaçayı, ıhlamur, ekinezya, çubuk tarçın, kök zencefil, kök zerdeçal, kuşburnu, havlucan, papatya, kekik ve karanfildir. Bu bitkiler kaynamış suyun içerisine birer tutam ilave edilip 10 dakika demlendikten sonra limon ya da balla tatlandırılarak günde 2 kez tüketilir. Sinüzit problemi çekenler içinde önerebileceğim bitkisel yağlar bulunmaktadır. Yine kaynamış suyun içerisine 3-4 damla papatya yağı, okaliptüs yağı ya da çörekotu yağı damlatılıp buğusunda durmak sinüzit, nefes darlığı ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına faydası vardır”dedi.

Aktar Demet Akkaya Türedi,  sözlerini şöyle noktaladı; “Grip, nezle ve soğuk algınlığı problemi yaşayan kişilerin ilk önce uzman kişilere başvurup, sonra bizlere gelmelidirler”dedi.

img28837 yunus_emre-21-214x3004417

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-