eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİDEN REFAH PARTİ İLÇE BAŞKANI BALCI “BÜYÜK ADAMLARIMIZIN ÜNYE’YE FAYDASI YOK”

YENİDEN REFAH PARTİ İLÇE BAŞKANI BALCI “BÜYÜK ADAMLARIMIZIN ÜNYE’YE FAYDASI YOK”
25 Kasım 2022 - 0:54

Ünye’nin tek televizyonu A 52 TV ve BRTV Ortak yayını ile ekranlarınıza gelen ‘İrfan Çavuşoğlu ile Panorama ‘programının bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisinin Ünye İlçe Başkanı Hayati Balcı oldu. İrfan Çavuşoğlu moderatörlüğünde hazırlanan programda Başkan Balcı soruları yanıtladı ve hedeflerinden bahsetti.

“ÜNYE BELEDİYESİ İLE ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ORGANİZE ÇALIŞTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Program moderatörümüz İrfan Çavuşoğlu’nun “Ünye Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?” soruna Hayati Balcı’nın verdi cevap şöyle oldu:

“İki kurumun organize çalıştığını düşünmüyorum. Dışarıdan bakan bir vatandaş olarak  Ünye için   etkilerini göremiyorum. Bu nedenle organize çalışıldığını düşünmüyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’ye verdiği destekler tabiki de vardır. Özellikle limanla alakalı  destek vermeye çalışılıyor. Son zamanlarda Büyük caminin yanında yapılan inşaatla ilgili büyük bir ses geldi. Orası Ünye Belediyesinin yeri iken Ordu Büyük Şehir belediyesine geçmesiyle bir borçlanma, SGK’ ya satılmamla oldu. Oradan belediyenin alınması, Ordu Büyükşehir’e geçmesi gibi söylentiler vardı. Ben dışardan bir vatandaş olarak Ünye’nin içindeki bir yerin Ordu büyük şehire yaptırılmasını uygun bulmuyorum.”

FINFIK FİYATI KOMİK

“Fındık ülkemizin en büyük ihracat yaptığı tarım ürünüdür. Serbest piyasada fındık fiyatı şu anda 43-44 TL Cumhur Başkanımızın verdiği fiyat 54 TL.  Her yılın Ağustos ayında fındık başlıyor Eylül’ün sonuna doğru bitiyor. TMO’ dan sıra aldığımızda bize 45 gün sonrasına sıra veriyor.21 gün sonrada ödeme zamanı var.66 gün köylü bunu bekleyebilir mi? 54 TL’ye fındık vermek için köylünün bir sürü borcu var ihtiyacı var. Bundan dolayı iç piyasada fındık fiyatı yükselmiyor. Bundan dolayı fındık üreticisi ihtiyacı olduğundan dolayı fındığını erkenden sattı. Artık fındık sadece bizim ülkemizde olmuyor, İtalya da, Gürcistan da fındık üretimi var. Geçtiğimiz aylarda İtalya’da fındık alım fiyatı TL bazından bakarsak, 147 TL olarak açıklandı. Bu fiyata karşı bizim rakamlar 52 TL gibi komik bir rakam.”

ÜNYE ARTIK İL OLMALI!

Başkan Hayati Balcı, Ünye’nin artık il olması gerektiğini, Bunun için elinden geleni yapacağını, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Ünye’nin il olma daha hassas davranması gerektiğini şu sözleriyle dile getirdi:

“Ünye’mizin il olmasının artık zamanı geldiğini düşünüyorum. Ünye’mizin İl olma konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Ünye’nin il olma konusunda tüm siyasi partilerden destek geldi. Fakat, Ak partiden bir destek gelmedi. Ama, Ünye Belediye başkanımızın neden destek vermediğini bir türlü anlayamadım. Geçende bununla alakalı destek verdiğine dair açıklamaları var. İnşallah bizde bunu görürüz.”

 

“İL OLDUĞUMUZDA ALANIMIZ GENİŞLEYECEK”

 Başkan Balcı, Henüz Ünye 1. Organize sanayinin bile daha bitmediğini 2. Organize sanayinin kurulmasında yer olmadığını fakat, Ünye il olduğunda alanının genişleyeceğini yaptığı açıklamalarda şöyle dile getirdi.

Başkan Balcı,” Şu ana kadar 2. Organize sanayi yapılmış olmalıydı. Bence geç kalındı. Hala 1. Organize sanayi yapılmaya devam ediyor. Biliyorum ki şu anda dışarıdan çok büyük fabrikatörler gelip fabrikalar açmak istiyor fakat, gerekli yerimiz yok. Bundan dolayıdır ki Ünye’mizin il olması gerekli. 2. Organizeyi kurmak istesek yerimiz yok. İl olduğumuzda alanımız genişleyecek. Sadece Organize olarak değil, Ünye’ye küçük  sanayi sitesi de  gerekiyor. 1. Sanayimizde ne kadar esnaf varsa 2. Sanayide de de o kadar esnaf olacak. Mahalle aralarına sıkışmış bir sürü esnaf var.”

“KÜLTÜR MERKEZİ ‘ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ’”

Hayati Balcı,140 bin nüfuslu bir ilçe olan Ünye, TÜİK’in il olabilecek 25 ilçe arasında görebileceği, bu sıralama arasında ilk 10’ a giren bir ilçe olması bunun sonucunda da bir kültür merkezinin dahi olmamasından dolayı duyduğu üzüntüden, bunun yanında  Büyükşehir’inde istese  kültür merkezini şimdiye kadar yapmış olabileceğini  şu sözleriyle şöyle ifade etti.

Hayati Balcı “Kültür merkezi vatandaşın yapacağı bir iş değil, gelen müteahhit kaçıyor. Bunun nedenini bizde bilmiyoruz; artan fiyatlardan dolayımı zarar ediyor bırakıyorlar? Bununla ilgili Ünye Belediyesi bu konuya çok hâkim olamadı mı bilemiyorum ama, Büyükşehir Belediyesi’nin istese burayı tamamlayacağını biliyorum. Kültür merkezimizin şu ana kadar çoktan yapılmış olması gerekiyordu. Kültür merkezinin bulunduğu inşaat alanı çürümeye yüz tuttu.”

“ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLUNUN YAPIMASININ BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Başkan Balcı, Ünye-Akkuş-Niksar yolunun öneminden şöyle bahsetti.:

“ Ünye- Niksar-Akkuş yolu bizim için çok önemli, Ünye’nin il olmasında da önemi büyük, Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak bir yol olacaktır. Bundan dolayda ticaretimize ve limanımıza da güzel bir destek sağlayacaktır. Ancak, ihalesi yapıldığı halde bir çalışma göremiyorum.”

“HALA SORUNLARIMIZDAN BAHSEDİYORUZ”

Başkan Balcı Ünye den bir çok bakan, milletvekili ,genel başkan yardımcı seçildiğini fakat Ünye’nin gelişmesinde çok da bir katkılarının olmadığını dile getirdi.

Başkan Balcı, bu konuyla ilgili:“Bizim maksadımızı burada hiç kimseyi kötülemek, hiç kimseye sersenişte bulunmak değil. Biz her dönem Ünye olarak bakan, bakan yardımcısı, genel başkan yardımcısı çıkarmış bir ilçeyiz, fakat görüyoruz ki hala Ünye-Niksar-Akkuş yolu yapılmadı. Hala trafik sorunlarından bahsediyoruz. Hala organize sorunumuz var. Demek ki bize gerekli desteği vermiyorlar. Buradan da sayın milletvekillerimize sesleniyorum. Bizde 140 bin nüfuslu bir ilçeyiz bize de gerekli desteği verirseniz seviniriz.” Dedi.

HABER : (SALİHA KURU)

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-