eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN ADNAN SOBİ “ÜNYE’Yİ DÜNYA LİGİNE TAŞIYACAĞIZ’”

BAŞKAN ADNAN SOBİ “ÜNYE’Yİ DÜNYA LİGİNE TAŞIYACAĞIZ’”
29 Kasım 2022 - 0:51

 

Hafta içi her sabah Ünye’nin tek televizyonu A 52 TV’de yayınlanmakta olan İrfan Çavuşoğlu ile Manşet programının konuğu ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi oldu.

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, ilk olarak ÜNTİD’in ne olduğunu ve kuruluş amacını, planlarını  şu sözleriyle ifade etti.

Ünye’nin turizmi hakkında değerlendirmelerde bulunan ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, turizm açısından atacağı adımları ve turizm sektöründe  Ünye’nin gelecek planlarından bahsetti .

‘’BİR KENTİN GELECEĞİNİ O ŞEHİRDE YAŞAYANLAR BELİRLER’’

Adnan Sobi’nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Bunun da en önemli ayaklarından biri sivil toplum hareketinin kentte yoğun olması sadece tabelalarda değil, sahalarda da olması gerekir. 2005 yılında  Ünye Turizm İşletmeciler Derneğini hem onursal hem de kurucu başkanımız Hüseyin Şimşek önderliğinde kurduk. O günden bugüne hizmet altyapısının hazırlıklarında, belediyemizin yaptığı çalışmalarda fikir ve öngörü anlamında sektörel anlamda ciddi bir destek sağladık.

”ÜNYE KARADENİZ TURİZMİNİN ENLERİNDEN”

Ünye, Karadeniz tarafından bilinen bir şehirdi. Biz bu bilinen şehri daha da öne çıkarmak, altyapısını hazırlamak, geleceğe kazandırmak anlamında çalışmalar yapmak, aynı zamanda işletmecilerimizin sorunlarının çözüm getirmek ve sorunu çözmek için tarafları bir araya getirmek amacıyla kurulduk. Değişim ve gelişmek için bu anlamda sahaları açtık burada hem sanat bilim uzmanı ve Arkeolog dahil ettik çünkü, turizmin alanları çok farklı, önceden sadece gezmek görmek amacıyla bir yerden bir yere seyahat etmek tanımı kullanılırdı. Ünye turizm deyince bölgenin enlerinden bir şehir.

Sinop’tan sonra akla Ünye gelirdi. Şimdi ise Sinop’un da önüne geçmeye ve Sinop’la kafa kafaya gitmeye başladık. Son zamanlarda yine ÜNTİD’in önderliğinde manyetik kumla beraber Ünye’yi daha da yukarılara taşıdık. Bunları turizmle beraber ele aldığımızda Ünye’yi dünya ligine taşıyacağız. Ama yerel ve genel yönetimlerin sektörle birlikte aynı masada aynı takımda olması gerektiğini de defalarca söyledik. Bununla ilgili biz korumalı turizm mastırını öne çıkardık. Butik dediğimiz alan odaklı mastır çalışmalarını yapıyoruz.” Dedi.

“AMACIMIZ VİTRİN DEĞİL”

“ Turizm denildiğinde akla ilk olarak deniz, güneş, kum ve eğlence gelir. Çünkü turizm bu vizyonda başladı. Genellikle alternatif alanlar arandığı için Ünye bu bakımda daha çok olanak sağlıyor. Ünye’nin önceye göre iki alternatifi var. Hava güneşli olduğunda denizini satabilirken, hava soğuk olduğunda doğasını satabiliyor. Gelişen dünyaya, gelişen ihtiyaçlara karşı doğadaki çalışmalar da arttı. Bunun en canlı örneklerinden İnkur da DOKA projesi kapsamında 21 tane bungalov evleri yapıldı ve şu anda hizmetteler. İnsanlarımızın isterseler kış aylarını doğanın içinde geçirebilecekleri çok güzel bir alternatif oldu. Aktivite alanlarının giderek artması bölgenin daha da çok geliştiğini gösterir. Hem özel sektörün desteklenmesi hem de yerel yönetimlerin yaptığı sosyal hizmetler anlamında köprüyü bizlerle kuracaklarını düşünüyorum. Biz şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz eğer amacımız vitrin olsaydı biz sadece paramızı kazanırdık.”

“ŞEHRİMİZİ 100 YILLIK GELECEKLERE HAZIRLAYALIM”

“Postalın girdiği yerde olanlar, yani o sahaya basanlarla temas edilmeli. Neyin buradaki şartlara uygun olduğunu en iyi biz biliyoruz. Yapılan çalışmalarda alan odaklı olmak turizm gözünün olmazsa olmazıdır. Olmadı yeniden yaparız bizim inancımıza ters, doğru yapalım masraflı yapalım ama 5-10 yıllık değil, şehrimizi 100 yıllık geleceklere hazırlayalım. Gelecek geçmiştedir ve bizim öngörerek adım atmamız lazım. Biz hizmetimizin insanımız ve geleceğimiz için yapılması konusunda hassasiyetimizi belirtiyoruz.”

“ÜLKEYİ DE DÜNYAYI DA BİR ÇOCUK YÖNETİYOR”

“ÜNTİD olarak geleceğimizin karı içinde mücadele ediyoruz. Akkuş kargı da çok ciddi anlamda kitap, kırtasiye ve spor malzemesi kampanyası yaptık. A52 TV ile birlikte hareket ettik. Buradan emekleri için Cihan bey ve Yunus bey’e de teşekkür ederim. Okulumuza 252si  lise kapsamında 1299 adet kitap  hediye ettik. Akkuş belediye başkanı İsa beye de desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bir kampanya başlattık ve bugün bitirdik. İkişer adet olarak yaklaşık 30 adet akıl ve zeka oyunları setlerini aldık. Bu setleri alırken birçok kişinin yardımıyla uzaktan katılımlarıyla ve destekleriyle insanları güven havuzunda topladık.

”SIRADISI ÇALIŞMALAMIZ VAR”

Eğitim çok önemli, ülkeyi de dünyayı da bir çocuk yönetiyor. Her insan bir gün çocuktu. O çocuğun ışığını açmak için küçükten dokunmak lazım. Onların zeka yaşları farklıdır dolayısıyla sıra dışı sportif faaliyetler ve etkinlik alanlarının oluşturulması gerekir. Bu anlamda ÜNTİD olarak bir sonraki hedefimiz mini golf sahası ya da tenis kortu mantığında sıradışı bedensel ve ufuksal gelişimi arttıracak ,eğitime ihtiyacı olan ve  alanda eğitim almış öğretmeni olan okullarımızda böyle bir kazanım sağlamak için çalışma başlattık.

”TESCİL VE KORUMA İÇİN BAŞVURDUK”

Bu yıl şunu gözlemledim ki  söylemleri güncellemek lazım. Sadece ülke ve kıta  için turizm yapılmaz, turizm insan içindir. Turizm dünya ve insan için olmalı. Sektörü sürekli güncellemek gerekir.Ünye de Kızıl kayamız var ve burada kiliseler bulunuyor 2009 – 2012 yılında korunması için başvuru yapılmış ama kabul edilmemiş.  ÜNTİD olarak biz alan odaklı gittik koruma kurumuna başvuru yaptık. Bunun tescilini ve koruma altına alınmasını kabul ettirdik. Diğer yandan Ünye kalesinin hemen yanındaki çeşme kayıt dışıydı. Oranın da kayıt altına alınması ve korunması için raporlarımızı ve başvurumuzu yaptık ve oranında kayıt altına alınmasını ve korunmasını sağladık. Biz işletmemiz olarak kazancımızla ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. Biz şehrin merkezinden büyümeye başlamalıyız. Biz önce kentimizin kimliğini bilmeliyiz.

”BELEDİYE STK’LARI PROJEYE KATMADI”

Sosyal alanların açılması ve artı  destinasyonun sağlanması için yapılan projenin içinde artı interaktif olması gerekir batı park projesini çok önemsiyorum. Keşke sayın başkanımız projeyi sivil toplumla beraber harmanlayıp son halini açıklasaydı. Batı park projesinde kum havuzlarının açık alanda yapıldığını görüyoruz. Fitness alanları dediğimiz alanlarda yapılsa hiçbir sıkıntı yok. Siz buna açık alanda yapılan manyetik kum havuzu derseniz bu bizim işi eksik bildiğimiz anlamına gelir.”DEDİ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-