eskort samsun

ÜNYENETHABER

99 Yatırımın Resmi Açılış Töreni Yapıldı

99 Yatırımın Resmi Açılış Töreni Yapıldı
20 Ekim 2015 - 0:54

IMG_6498

Ordu’da çeşitli kurumlarca yapımı gerçekleştirilen 99 yatırımın resmi toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesinde yapılan törene, Başbakan Yardımcısı yunus_emre-21-214x30044174Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Orman ve  Su işleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akçay, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

            “Açılışı yapılacak 99 tesisin Ordu halkına en güzel şekilde hizmet etmesini diliyorum. Hayırlı olsun” diyerek, konuşmasına  başlayan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, ”Bu tesisler Ordu halkına güzel hizmetler olarak dönecektir. Emeği geçen tüm kuruluşlara ve ilgili birimlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

99 yatırımın toplu açılışı için gerçekleştirilen  törende bir konuşma yapan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, yatırımların süresi içerisinde tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, “Temeli atılan birçok tesisin açılışına katılmaktan mutlu oluyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, açılışı yapılan yatırımların haricinde Ordu’da 4 milyar TL’lık yatırımın devam ettiğini sözlerine ekledi.

  img288374          Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Hilmi Güler, açılışta bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ve Ordu için önemli olduğunu belirterek, ”İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde ne varsa  Ordu’da da olacak” diye konuştu ve açılışı yapılacak 99 yatırımın içinde yer alan  Botanik Park’ın sadece bir park olmaktan ziyade, Eczacılık Fakültesinde doğal bitkilerden ilaç üretecek bir alan için başlangıç, ayrıca üniversitenin Biyoloji Bölümüne de staj yapılabilecek bir tesise dönüştürülebileceğini ifade ederek, açılışı yapılan tesislerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

            Orman ve Su işleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akçay da konuşmasında, Orman ve Su işleri Bakanlığı olarak Ordu’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

2040, 2050, 2060 yılına kadar içme suyu problemi kalmadığını, Ordu’da da içme suyu konusunda bir sorun yaşanmayacağını belirten Akçay,  57 adet taşkın koruma tesisi yapıldığını, Botanik Şehir Parkı’nın ise şehrin nefes alacağı önemli prestij yerlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, ”Bugün tesislerimizin resmi açılışı için buradayız. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz devam edecek. Ulaşım, en önemli sorun ve bizlerde bunun bilinci içinde hareket ediyoruz. Çevre yolumuzun ilk etabı seneye bugünlerde hizmete girmiş olacak. İlçe belediyelerimizle birlikte uyumlu bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, yol yapım çalışmaları, Ordu Şehir Ormanı Botanik Bahçesi, Ordu Gençlik Merkezi, OBB Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altınordu Vilayetler  Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu, Ünye Sevgi Evleri gibi 99 yatırımın açılışı, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali irfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-