eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

SARIKAHRAMAN”İL OLMAK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK ”

SARIKAHRAMAN”İL OLMAK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK ”
25 Kasım 2022 - 0:03

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman Ünye’nin tek televizyonu A52TV ‘de yayınlanan “Gündem Arena” Programına konuk oldu.

Ünye’nin İl olması ile ilgili  “Ünye Tarihi Bir Yere Sahip” diyen ve Ziraat Odası Seçimleriyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Başkan Sarıkahraman’ın özellikle Ankara’da ki siyasilere sarf ettiği sözler gündemi sarsacak  nitelikteydi.

Ak partili bazı siyasetçilerin ”Ankara’da il konusu yok,Ünye’nin il olmasıyla ilgili bilgim yok ” söylemini eleştirerek şu açıklamalara yer verdi:

“Çıkışımız Engellenmeye Çalışılıyor”

“Ünye’nin İl olması konusunda adımlarımız devam ediyor. Tabi İl konusunda bizi geçen rakiplerimiz de mevcut. Gerek nüfus gerek ekonomik açıdan bizden önde olan özellikleri var. Ancak bizi geçemeyecekleri alan Ünye’nin gerek fiziki gerek coğrafi olarak tarihi bir yere sahip olması.

Garibime giden mesele de Ankara da büyük statülerde görev yapan adamlarımız var . Maalesef bu büyük adamlarımızın çok küçük olduğunu görüyoruz. Ordu İli tarafından bu çıkışımız engellenmeye çalışırken, bahsettiğimiz adamların bize bıyık altından gülmesi bizi üzüyor. Biz kimseden bir makam istemiyoruz bulunduğumuz mecradan memnunuz .Ünye’nin daha güzel bir yere dönüşmesini ve büyümesini istiyoruz ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Biz bağıra bağıra gittiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İl olsak da olmasak da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. .”

“Tarımla Çocuklarımızı Birleştireceğiz”

“Tarım okulları açma niyetindeyiz. Fakülte açamazsak tarım sınıfı açacağız, İlçe müdürümüz tüm imkanları bizimle paylaşacağını söyledi. Tohumla toprakla çocuklarımızı birleştireceğiz. Çocuklarımız 3.sınıftan itibaren burada eğitim alabilecek böylece toprak ile tanışacaklar ve tarımı tanıyacaklar. Teorik eğitimi mühendis arkadaşlarımız ve öğretmen arkadaşlarımız verecek eğitimimiz en ince ayrıntısına kadar çocuklarımızın tarıma olan ilgilerinin artması ile alakalı olacak. Bu alanda ilk etapta 4 ,ikinci etapta ise 2 olmak üzere 6 tane sera kurma hedefimiz var. Seralarımız 250 metrekarelik alanlara sahip. İçinde çilek üretiminin sıkla olduğu bir üretim faaliyeti gerçekleştirme aşamasındayız gerekli adımları atıyoruz. Seralarımızın bir tanesinde ise Alanya ziraat odasıyla ortak gerçekleştirdiğimiz bir proje ile ejder meyvesi yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu alanlarımızda amacımız çocukla toprağı birleştirmek ve bölgemize tarım açısından gelişim sağlamak.Bunun içinde Çatalpınar mahallemizde tarım ve eğitim alanımızı hazırlıyoruz”dedi.”

 

PROGRAMIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLİYEBİLİRSİNİZ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-